Windstruck

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Jun Ji Hyun, salah satunggal lakon ing Windstruck

Windstruck inggih punika drama kumedhi romantis saking Koréa Kidul ingkang dipunsutradarani Kwak Jae-yong, lan dipuncakaken béya prodhuksinipun déning Jeong Hun-tak. Film punika kawiwitan saking patemoning pulisi Kyun-ji Yeo kaliyan Myung-woo Ko, ingkang boten dipunjarag, ing salah satunggalipun kasus pidana. Pungkasanipun, Kyun-ji Yoe mangertos manawi Myung-woo Ko, guru saking SMA punika, pancèn tiyang kang boten lepat. Nalika dalu, Kyun-ji gadhah masalah kaliyan gèng sekolah, inggih punika tembak-tembakan antar tiyang ingkang ngideraken narkoba. Ngonangi punika, Myung-woo badhé mbiyantu Kyun-ji, nanging wonten prastawa kang boten kaduga kang ndadosaken Kyun-ji lan Myung-woo kapeksa gesang sesarengan. Awit prastawa punika, kakalihipun kados tuwuh katresnanipun. Wusana, Myung-woo lan Kyun-ji sami pepasihan. Nanging, nalika Kyun-ji badhé nyepeng durjana kang daksiya, Mung-woo kang badhé mbiyantu boten dinuga katembak déning Kyun-ji.[1][2][3] Windstruck dipunputer kaping sepindhah wonten Hong Kong, dipunèstrèni déning Jang lan Jun, nalika tanggal 28 Mèi 2004,[4]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Jun Ji-hyun ndhapuk Opsir Yeo Kyung-jin
  • Jang Hyuk ndhapuk Go Myung-woo
  • Kim Jung-tae ndhapuk Kim Young-ho
  • Kim Su-ro ndhapuk panawan
  • Lee Ki-woondhapuk Prince
  • Im Ye-jin ndhapuk pulisi wanita
  • Kim Chang-wan ndhapuk mantri pulisi
  • Jung Ho-bin ndhapuk criminal Shin Chang-soo
  • Jung Dae-hoon ndhapuk buron 1
  • Jeon Jae-hyung ndhapuk buron 2
  • Oh Jung-se ndhapuk kopral pulisi Jo / prince
  • Jeon Sung-ae ndhapuk wakil pulisi
  • Kim So-yeon ndhapuk siswi
  • Woo Ki-hong ndhapuk gèngster
  • Son Young-soon ndhapuk wanita tuwa
  • Kim Kwang-kyu ndhapuk pulisi samaran / prince 3
  • Lee Sang-hoon ndhapuk Dhètèktif Min
  • Seo Dong-won ndhapuk Moon-ho
  • Kim Jin-soo ndhapuk siswa SMA
  • Min Young ndhapuk tawanan
  • Lee Jung-hoon ndhapuk dhokter
  • Kim Jong-min
  • Cha Tae-hyun ndhapuk wong ing sepur (cameo)

Bab ingkang sami wonten filem My Sassy Girl[besut | besut sumber]

  • Windstruck gadhah bab ingkang sami kaliyan filem sadèrèngipun, My Sassy Girl, kados ta satunggaling foto Jun Ji-hyun wonten ing filem My Sassy Girl sami katingal saweg main piano kagunganipun Kyung-jin.
  • Pérangan pungkasan wonten ing filem Windstruck, nalika Kyung-jin panggihan kaliyan kanca kenthelipun (Cha Tae-hyun), inggih punika lakon priya ing filem My Sassy Girl. Priya ingkang wonten salebeting sepur, sami kaliyan priya ing pérangan wiwitan wonten My Sassy Girl.
  • Jun Ji-hyun ugi main piano wonten filem kakalihipun.

Soundtrack[besut | besut sumber]

Wonten werni-werni èdhisi CD original soundtrack ingkang dipunwedalaken wonten Koréa, Jepang, lan nagari sanès. Vèrsi aslinipun ingkang èdhisi 2005 kanggé Koréa lan Jepang dipunwedalaken déning Trax gunggungipun 23 lagu, 17 lagu wonten ing keping satunggal lan 5 lagu malih ingkang dipunwedalaken déning YouMe wonten ing keping kalih. Mbokmenawi, vèrsi sanès lagunipun mboten sajangkep vèrsi punika.

  • CD 1
  1. Jae hwe eh theme [Reunion Theme]
  2. Knockin' On Heaven's Door (Vèrsi orkès)
  3. Myung-woo eh soo nan [The Passion of Myung-woo]
  4. Ot ba ggwuh ib gi [Changing Clothes] (Vèrsi stay pizzicato)
  5. Il ha ja [Let's Begin!](Le Piccadilly)-Erik Satie
  6. Cafe eh suh [At the Cafe]
  7. Stay-Maurice Williams & Zodiacs
  8. Off road [The Road Trip] (Vèrsi stay string)
  9. Da sut bun jjae chung hon ja [The Fifth Suitor]
  10. Sae ggi son ga rak eh jun sul [Legend of Joining Pinkies]
  11. Gang mool sok eu ro [Into The River]
  12. Guh gi uh di ya? [Where are you?]
  13. BK Love-MC Sniper
  14. Tears-X Japan
  15. Ad balloon-geu eh son [An Ad-balloon-His Hand]
  16. Jong ee bi haeng gi [Paperplane]
  17. Jae hwe eh theme [Reunion Theme] (Vèrsi rikat)
  • CD 2
  1. Tears TRAX version-bonus track (YouMe)
  2. Knockin' On Heaven's Door ノッキン・オン・ヘブンズ・ドア/ ユミ (YouMe)
  3. Shikyerul Dolreemyon (YouMe)
  4. Wind Of Soul [I Will Stay For You] (YouMe)
  5. Going Back To The... [Vèrsi piano] (YouMe)

Babar[besut | besut sumber]

Wekdal dipunbabar, filem punika lenggah wonten ing tataran kaping 8, minangka filem laris wonten ing Koréa Kidul taun 2004. Kacathet wonten 2.199.359 lembar karcis kasadé.[5] Ing Jepang, filem punika dipunbabar nalika 12 Novèmber 2004 lan pikantukan regedipun US$17.773.061.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. www.indosiar.com(dipuntingali tanggal 15 Agustus 2011)
  2. www.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 15 Agustus 2011)
  3. "Korean Movie Synopsis: Windstruck". Koréa Tourism Organization. Dijupuk 4 June 2012. 
  4. "Windstruck to Premier in Hong Kong". The Chosun Ilbo. 28 May 2004. Dijupuk 15 April 2013. 
  5. "Korean Movie Reviews for 2004". Koreanfilem.org. Retrieved 4 June 2012.
  6. "Box office by Country: Windstruck". Box Office Mojo. Retrieved 4 June 2012.