William G. Morgan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
William G. Morgan
Kabangsan Amérika Sarékat
Jeneng liya Morgan
Alma mater Springfield College
Pagawéyan Direktur Pendhidhikan Jasmani ing YMCA

William G. Morgan (New York, 18701942) punika tokoh asal Amérika Sarékat ingkang dipun tepangi minangka pangripta ulah raga bal voli.

Morgan anèm kuliah ing Springfield College ingkang dipunkelola YMCA (Young Men's Christian Association). Ing mrika panjenenganipun kepanggih kaliyan James Naismith ingkang nalika taun 1891 ngripta ulah raga bal baskèt. Sasampunipun lulus, nalika taun 1895 panjenenganipun wiwit nyambut damel minangka Direktur Pendhidhikan Jasmani ing YMCA ing Massachusetts. Ing mrika panjenenganipun ngripta dolanan ingkang naminipun Mintoinette ingkang dipunrancang boten samo abotipun kaliyan baskèt supados cocok dipunmainaken tiyang-tiyang ingkang langkung sepuh. Dipun rancang adhdhasar ulah raga sanès asal Jerman ingkang naminipun faustball, dolanan puniki lajeng gantèos nami dados volleyball (bal voli).

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=William_G._Morgan&oldid=985696"