Wikipedia:Artikel pilihan/2016 12

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yésus
Yésus

Yésus Kristus (kirang langkung antawis taun 6 SM4 SM - 2933) punika satunggaling tukang kayu, pengkhotbah/pangajar, panyaras, guru/rabbi, pedamel mujizat, lan tokoh Yahudi ingkang paling misuwur; ing kakristenan Yesus Kristus. Tiyang Kristen pitados, Yesus punika Putraning Allah, Hyang, Mesias, lan Juru Wilujeng umat manungsa; ing Islam, Isa Almasih punika satunggiling nabi wigatos (Nabi Isa). Nami "Yesus" punika alihaksara saking basa Yunani Ιησους [Iēsoûs], ingkang ing giliranipun ugi arupi alih aksara saking basa Aram utawi basa Ibrani inggih punika: Yeshua, ingkang tegesipun : Kawilujengan, utawi "Hyang punika kawilujengan", "Hyang milujengaken". "Kristus" punika gelar ing teologi ugi asalipun saking basa Yunani Χριστός [Christos], ingkang saking basa Ibrani "Mesias", tegesipun "ingkang dipunurapi" utawi "ingkang kapilih". Ing Islam, Yesus (Arab: عيسى‎‎,[Isa]) sacara umum dipunsebat kanthi nami Isa bin Maryam ingkang tegesipun Isa putra saking Maria . Panjenenganipun dipunanggep minangka salah satunggaling nabi wigati saking Hyang. pawarta Injil lan pedamel kaajaiban. (Waca terusané)