Wiji jagung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kernel jagung
Kernels ing tongkol

Kernel jagung minangka woh - wohan jagung (diarani jagung ing pirang-pirang negara). Jagung minangka gandum, lan kernel digunakake kanggo masak minangka sayuran utawa sumber pati . Kernel kalebu endosperma, kuman, pericarp, lan tutup tip.

Siji kuping jagung ngemot udakara 800 kernel ing 16 larik. Kernel jagung kasedhiya kanthi akeh ing saindenging wilayah sing ngasilake jagung. Dheweke duwe macem-macem panggunaan, kalebu panganan lan bahan bakar hayati . Jagung kalebu saka kulit lan sutra, asring disalahake kanggo kulit.