Wesley Snipes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Wesley Snipes
Wesleysnipes cropped 2009.jpg
Snipes in September 2009
Lair Wesley Trent Snipes
31 Juli 1962 (umur 53)
Orlando, Florida, U.S.
Pakarya Actor, martial artist, film producer, criminal
Taun akarya 1987–present
Bojo April Dubois (1985–1990)
Nikki Park (2003–present)

Wesley Trent Snipes (dipunlairaken ing Orlando, Florida, 31 Juli 1962; umur 53 taun) dheweké iku aktor, pebela dhiri, lan produser Amerika Serikat, Wesley kondhang ning peranné nalika dadi pamburu vampir ning film trilogi Blade Trilogy, film iki uga dijukut lan diinspirasri saka Matrix trilogy, Dheweké gedhe ning New York, awit cilik dheweké wis mutusaké manawa dunya akting iku bakal dadi dalam uripé.[1] Nalika wong tuané pindhah marang Florida, Wesley ngerasa impiané kanggo dadi pamain akting iku gagal amarga dheweké kudu ninggalaké sekolahé ning High School of the Performing Arts sadurungé lulus sekolah.[1]

Ananging garis uripé memang kudu dadi pemain peran ning akiré.[1] Nalika dheweké tampil ning acara drama ning daerahé, ana agency kang nawaraké peran kanggo dheweké ning film WILDCATS kang dibintangi déning bintang kang wus kondhang nalika iku, Goldie Hawn.[1]

Dheweké kang anduwèni postur awak kang atletis lan anduwèni kamampuan ning babagan seni bela dhiri iki anggawe dheweké olih peran ning film -film action, kayata film DEMOLITION MAN, BLADE, lan THE ART OF WAR.[1]

Taun 2010, Wesley Snipes kasandung hukuman.[2] Masalahé amarga dheweké ngindari pajak kang kuduné diwenehaké marang pamarintah.[2] Dheweké wis tau diperintah supaya nyerah marang pihak kang berwajib lan mulai masa hukumané.[2] Masa hukumané iku kira-kira telung taunan, dheweké diputusaké salah ning pangnadilan nalika taun 2008.[2]

Ananging pangacarané, ngusahakaké supaya Wesley Snipes bisa dibebaseké nganggo jaminan.[2] Babagan usahané pangacara iku ora langsung anggawe Wesley Snipes bebas saka ukumané.[2] Amarga dheweké kudu nyerah ning tanggal 2 September amarga panolakan permohonan nalika sasi Juli sadhurungé.[2] Sasi Agustus, pangadilan nunda pambacaan kasil saka persidangan nganti sasi Novembeer, Ananging ning sasi November, Wesley diperintah manèh kanggo nyerahaké dhiri, ananging dheweké ora hadir ning acara persidangan.[2]

Filmografi[sunting | besut sumber]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id)biografi Wesley Snipes dipununduh tanggal 28 Juli 2011
  2. ^ a b c d e f g h (id)berita Wesley Snipes dipununduh tanggal 28 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wesley_Snipes&oldid=1013646"