Wesley Snipes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wesley Snipes

Snipes in September 2009
Lair Wesley Trent Snipes
31 Juli 1962 (umur 51)
Orlando, Florida, U.S.
Pakaryan Actor, martial artist, film producer, criminal
Taun aktif 1987–present
Garwa April Dubois (1985–1990)
Nikki Park (2003–present)

Wesley Trent Snipes (lair ing Orlando, Florida, 31 Juli 1962; umur 51 taun) dheweké kuwi aktor, pebela dhiri, lan produser Amerika Serikat, Wesley kondhang ning peranné nalika dadi pamburu vampir ning film trilogi Blade Trilogy, film iki uga dijukut lan diinspirasri saka Matrix trilogy, Dheweké gedhe ning New York, awit cilik dheweké wis mutusaké menawa dunya akting kuwi bakal dadi dalam uripé.[1] Nalika wong tuané pindhah marang Florida, Wesley ngerasa impiané kanggo dadi pamain akting kuwi gagal amarga dheweké kudu ninggalaké sekolahé ning High School of the Performing Arts sadurungé lulus sekolah.[1]

Ananging garis uripé memang kudu dadi pemain peran ning akiré.[1] Nalika dheweké tampil ning acara drama ning daerahé, ana agency kang nawaraké peran kanggo dheweké ning film WILDCATS kang dibintangi dening bintang kang wus kondhang nalika kuwi, Goldie Hawn.[1]

Dheweké kang anduweni postur awak kang atletis lan anduweni kamampuan ning babagan seni bela dhiri iki anggawe dheweké olih peran ning film -film action, kayata film DEMOLITION MAN, BLADE, lan THE ART OF WAR.[1]

Taun 2010, Wesley Snipes kasandung hukuman.[2] Masalahé amarga dheweké ngindari pajak kang kuduné diwenehaké marang pamarintah.[2] Dheweké wis tau diperintah supaya nyerah marang pihak kang berwajib lan mulai masa hukumané.[2] Masa hukumané kuwi kira-kira telung taunan, dheweké diputusaké salah ning pangnadilan nalika taun 2008.[2]

Ananging pangacarané, ngusahakaké supaya Wesley Snipes bisa dibebaseké nganggo jaminan.[2] Babagan usahané pangacara kuwi ora langsung anggawe Wesley Snipes bebas saka ukumané.[2] Amarga dheweké kudu nyerah ning tanggal 2 September amarga panolakan permohonan nalika sasi Juli sadhurungé.[2] Sasi Agustus, pangadilan nunda pambacaan kasil saka persidangan nganti sasi Novembeer, Ananging ning sasi November, Wesley diperintah maneh kanggo nyerahaké dhiri, ananging dheweké ora hadir ning acara persidangan.[2]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)biografi Wesley Snipes dipununduh tanggal 28 Juli 2011
  2. ^ a b c d e f g h (id)berita Wesley Snipes dipununduh tanggal 28 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wesley_Snipes&oldid=831214"