Wadhuk Jatiluhur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wadhuk Saguling
Jenis tlaga Wadhuk
Dhaérah pangumpulan banyu - km2 (- mi²)
Ana ing negara Indonésia
Dawa maks. - kilometer (- mi)
Amba maks. -kilometer (- mi)
Wiyar lumahing tlaga -km2 (- mi²)
Jero rata-rata -meter (- kaki)
Jero maks. -meter (- kaki)
Volume air -km3 (- mi³)
Dawa pinggirané tlaga1 -kilometer (- mi)
Kadhuwuran lumahing tlaga -meter (- kaki)
Pulo -
Pamukiman Kebumèn
1 Dawa pinggirané tlaga ora pati cetha dhéfinisiné.

Wadhuk Jatiluhur iku wadhuk sing dumunung ing Kecamatan Jatiluhur, Kabupatèn Purwakarta (±9 km saka pusat Kutha Purwakarta). Bendungan Jatiluhur arupa bendungan paling gedhé ing Indonésia. Bendungan iku dijenengaké déning pamaréntah Wadhuk Ir. H. Juanda, kanthi panorama tlaga sing jembaré 8.300 ha. Bendungan iki wiwit dibangun taun 1957 déning kontraktor asal Prancis, kanthi potènsi banyu sing sumadya 12,9 milyar m3 / taun lan minangka wadhuk] serbaguna pisanan ing Indonésia.

Ing Wadhuk Jatiluhur, kapasang 6 unit turbin kanthi daya terpasang 187 MW lan prodhuksi tenaga listrik rata-rata 1.000 yuta kwh saben taun, dikelola déning PT. PLN (Persero).

Saliyané iku Wadhuk Jatiluhur nduwèni fungsi panyadyan banyu irigasi kanggo 242.000 ha sawah (setaun tandur kaping pindho), banyu baku kanggo ombèn, budi daya iwak lan pangendhali banjir sing dikelola déning Perum Jasa Trita II.

Bendungan Jatiluhur
Waduk Jatiluhur

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wadhuk_Jatiluhur&oldid=974573"