Wadhuk Jatiluhur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wadhuk Jatiluhur
JinisWadhuk
Ambané tlatah kang kailèn banyu- km2 (- mi²)
Negara Indonésia
Ujur- kilomèter (- mi)
Alang kang gedhé dhéwé-kilomèter (- mi)
Amba-km2 (- mi²)
Rata-rata jero-mèter (- kaki)
Kang jero dhéwé-mèter (- kaki)
Isi-km3 (- mi³)
Dawané pasisir1-kilomèter (- mi)
Dhuwuré saka lemah-mèter (- kaki)
Pulo-
PadunungPurwakarta
1 Dawané durung bisa kaukur kanthi akurat.

Wadhuk Jatiluhur iku wadhuk sing dumunung ing Kacamatan Jatiluhur, Kabupatèn Purwakarta (±9 km saka pusat Kutha Purwakarta). Bendungan Jatiluhur wujud bendungan gedhé dhéwé ing Indonésia. Bendungan iku dijenengaké déning pamaréntah Wadhuk Ir. H. Juanda, kanthi sesawangan tlaga sing jembaré 8.300 ha. Bendungan iki wiwit diyasa taun 1957 déning kontraktor asal Prancis, kanthi potènsi banyu sing sumadya 12,9 milyar m3 / taun lan minangka wadhuk] serbaguna pisanan ing Indonésia.

Ing Wadhuk Jatiluhur, kapasang 6 unit turbin kanthi daya terpasang 187 MW lan prodhuksi tenaga listrik rata-rata 1.000 yuta kwh saben taun, dikelola déning PT. PLN (Persero).

Saliyané iku Wadhuk Jatiluhur duwé fungsi panyadyan banyu irigasi kanggo 242.000 ha sawah (setaun tandur kaping pindho), banyu baku kanggo ombèn, budi daya iwak lan pangendhali banjir sing dikelola déning Perum Jasa Trita II.

Bendungan Jatiluhur
Waduk Jatiluhur

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]