Vlaai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jinis vlaai sing diarani laddervlaai, rastervlaai utawa linzenvlaai .

Vlaai, uga dikenal kanthi jeneng Limburgse vlaai, [1] minangka pie utawa tart sing kalebu roti lan isi, kanthi tradhisional digandhengake karo provinsi Limburg sing ditemokake ing Walanda lan Belgia, uga bagean Jerman ing tapel wates. Variasi ana ing saindenging Walanda, Belgia lan wilayah negara Jerman Rhine-Westphalia Utara sing cedhak wates karo Walanda. Vlaai biasane diameteripun 26-31 sentimeter. [2] Kasedhiya ing macem-macem macem-macem jinis buah, kayata ceri, apricot, stroberi, lan plum. [3] Variasi liyane yaiku campuran butter lan gula sing hancur ( "greumellevlaai" ing Limburgish, utawa "kruimelvlaai" ing basa Walanda) lan nasi masak lan bubur kastard ( " rijstevlaai " ).

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Koene, A. Food Shopper's Guide to Holland: A Comprehensive Review of the Finest Local and International Food Products in the Dutch Marketplace (2006). Eburon Uitgeverij B.V. p. 138. ISBN 90-5972-092-X. Google Books. Retrieved on April 18, 2011.
  2. Simoen, Ray (2019-08-13). "Wedstrijd! Wie bakt de lekkerste appelvlaai van Limburg?". De Limburger (ing basa Walanda). Dibukak ing 2020-09-09.
  3. Hoogendoorn, H. and B. Kristel. Dutch (2004). trans. by S. Brouwer. Boeken & Gidsen. p. 88. ISBN 90-18-01786-8. Google Books. Retrieved on April 18, 2011.