Vespa tropica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Vespa tropica
Vespa tropica-Kadavoor-2015-10-27-002.jpg
tawon diwasa
Greater Banded Hornets Nest (Vespa tropica) (8223186887).jpg
Susuh ing wit
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Hymenoptera
Famili: Vespidae
Génus: Vespa
Spésies: V. tropica
Jeneng binomial
Vespa tropica
Linnaeus, 1758
Sinonim
  • Sphex tropica Linnaeus,1758
  • Vespa cincta Fabricius, 1775
  • Vespa eulemoides du Buysson, 1905

Vespa tropica salah siji jinis tawon kertas saka génus Vespa.

Dhèskripsi[besut | besut sumber]

Tawon buruh Vespa tropica dawané watara 24–26 mm, déné ratune bisa nganti 30 mm. Endhasé warna abang/soklat tuwa lan wetengé warna ireng kanthi garis kuning ing ros abdomen nomer loro.

Tawon iki nunggal génus karo tawon endhas kang asring tinemu ing Indonésia.

Sebaran[besut | besut sumber]

Vespa tropica tinemu ing Asia Kidul, saka Afghanistan nganti tekan ing Singapura lan Flipina lan duwé sipat invasif, kalapuraké manawa spésiès iki uga wis tinemu ing Guam.[1].

Perilaku[besut | besut sumber]

Vespa tropica ngrampok susuh tawon spésis liya lan njupuk larvané lan digawa mulih kanggo pakan anaké. Vespa tropica uga mbedhag tawon madu lan kinjeng. Susuh tawon Vespa tropica lumrahé nggantung ing wit-witan kanthi dhuwur udakara 3 m. Uga biyasa mapan ing ngisor payon omah[1].[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "The Greater Banded Hornet Has Found Its Way To Guam". CNAS News. College of Natural and Applied Sciences, University of Guam. Dijupuk 12 April 2017. 
  2. Michael E. Archer (2008). "Taxonomy, distribution and nesting biology of species of the genera Provespa Ashmead and Vespa Linnaeus (Hymenoptera, Vespidae)" (PDF). Entomologists' Monthly Magazine 144 (1727): 69–101.