Vespa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Vespa
Indhustri Skuter
Diadegaké 23 April 1946 di Florence
Kantor pusat Pontedera, Italia
Indhuk Piaggio & Co. SpA
Situs wèb vespa.com
Vespa Rally 180 tahun 1969.

Vespa inggih punika salah setunggal merek sepeda motor jinis skuter kang asale saka Italia. Perusahaan induk Vespa, inggih punika Piaggio. Ing wiwitan metune Vespa ana saingan kang abot ya iku merek Lambretta, sapunika Vespa minangka motor skuter konvensional, Vespa ora duwé saingan manèh. Motor merek Vespa disebarke déning PT Dan Motor Indonesia kang nduwèni pasaran marang warga sing pancen tresna banget marang motor kasebut, luwih-luwih vespa antik ing Indonesia. Motor kasebut uga asring diarani Piaggio Kodok, amarga memper VW Kodok.lan vespa isih digunakake minangka sarana transportasi nganti saiki. Vespa uga kalebu sarana transportasi kang ékonomis amarga regane kang kaetung murah lan awet.

Pranala luar[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vespa&oldid=1002898"