Lambretta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lambretta
Indhustriskuter
WidiResurrected via Innocenti S.A. Lugano, Swiss
Diyasa1947; 73 taun kapungkur (1947)
Bubar1972
Kantor gedhéMilan, Italia
Wong kunci
Ferdinando Innocenti
WijilLambretta, Lambro, Serveta lan Siambretta
BabonInnocenti
Anak kumpeniLambretta Licensing Ltd. lan Lambretta GmbH
Sana jaringanlambretta.com

Lambretta (ꦭꦩ꧀ꦧꦿꦺꦠ꧀ꦠ) (palafalan jroning basa Italia: [lamˈbretta]) yaiku pit montor skuter sing wiwitani diprodhuksi saka kutha Milan, Italia dening Innocenti.[1] Jeneng "Lambretta" dijupuk saka aran bengawan Lambro kang liwati distrik Lambrate, jeneng "Lambretta" ugi dijupuk saka tembung "Lambrus" kang dhuwé erti 'énthéng (boboté), gesit lan cepet'.[1]

Modél misuwur[besut | besut sumber]

Perbedaan Spesifikasi Lambretta V125[2] dan V200[3]
Fitur Model V125 Model V200
Tipe mesin Single cylinder, 4-stroke, air cooled Single cylinder, 4-stroke, air cooled
Displacement 124,7 cm³ 169 cm³
Daya Maksimum 7,5 kW@8500 rpm 8,8 kW@8000 rpm
Ignition ECU ECU
Kecepatan Maks 95 km/h 100 km/h
Panjang 1890 mm 1890 mm
Lebar 695 mm 695 mm
Tinggi 1115 mm 1115 mm
Tinggi kursi ~ 800 mm ~ 800 mm
Kapasitas tangki 6 L ± 0,2 L 6 L ± 0,2 L
Rem Depan Hydraulic disc: Ø 226 mm Hydraulic disc: Ø 226 mm (ABS)
Rem Belakang Hydraulic disc: Ø 220 mm (CBS) Hydraulic disc: Ø 220 mm
Konsumsi bahan bakar 2,8 l/100km 2,9 l/100km

Sejarah[besut | besut sumber]

Lambretta awit nalika Ferdinando Innocenti gawé pabrik baja ing Roma ing taun 1922. Innocenti banjur nggedhekake kanthi mbangun pabrik tabung baja sing luwih gedhé ing Milan ing taun 1931. Pabrik baja iku dhuwé pegawé udhakara 6.000 uwong. Nanging pabrik-pabik kasebut ancur saka dibom amarga Perang Dunya II.[4]

Automobile Products saka India / Scooters India Ltd
IndhustriSkuter
Diyasa1972
Kantor gedhéBombay / Lucknow, India
WijilLambretta, Lamby, Vijay, Vikram, Lambro
Sana jaringanwww.scootersindia.com

Garis waktu saka modél[besut | besut sumber]

Italia[besut | besut sumber]

Innocenti[besut | besut sumber]

  • Model A, 1947–1948
  • Model B, 1948–1950
  • Model C & LC, 1950–1951
  • Model D, 1951–1957
  • Model LD, 1951–1958
  • Model E, 1953–1954
  • Model F, 1954–1955
  • TV Series 1, 1957–1959
  • Li Series 1, 1958–1959
  • Li Series 2, 1959–1961
  • TV Series 2, 1959–1962
  • Li Series 3, 1961–1968
  • TV/GT Range, 1962–1965
  • Li Special, 1963–1969
  • J Range, 1964–1971
  • SX Range, 1966–1969
  • Li Series 4, 1967-1968
  • Lui/Vega/Cometa, 1968–1970
  • GP/DL Range, 1969–1971

Innocenti S.A[besut | besut sumber]

V-Special, 2017-present

sumber: Den Of The Lambretta, Buyers Guide[5] Lambretta Club of Great Britain[6] British Lambretta Archives[7] Lambretta Official[8]

Galeri[besut | besut sumber]

Réferénsi[besut | besut sumber]

  1. a b "Lambretta Scooters - About". Lambretta (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-01-16. 
  2. "Lambretta Scooters - V125 Special". Lambretta (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-01-02. 
  3. "Lambretta Scooters - V200 Special". Lambretta (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-01-02. 
  4. Times, I. D. N.; Agustiar, Dwi. "Kisah Lambretta, Kembalinya Legenda Skuter Pesaing Vespa". IDN Times (ing basa Indonesia). Dijupuk 2020-01-16. 
  5. Paul Sachelari (2007–2009). "Den Of The Lambretta, Buyers Guide". 
  6. "Lambretta Scooters". www.ilambretta.co.uk. Dijupuk 2019-09-24. 
  7. "Home". www.britishlambrettaarchive.co.uk. Dijupuk 2019-09-24. 
  8. "Home" (ing basa Inggris). Dijupuk 2019-09-24. 

Pranala jaba[besut | besut sumber]