Valery Leontiev

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Valery Leontiev
Валерий Леонтьев
Jeneng lairВалерий Яковлевич Леонтьев (Valery Yakovlevich Leontiev )
SakaRuslan Republik Komi
GénrePop Rusia
PakaryanPenyanyi
Mangsa akarya1972–saiki
Sana jaringanwww.leontiev.ru

Valery Yakovlevich Leontiev (Rusia Валерий Яковлевич Леонтьев) (lair 19 Maret 1949) ing komi) iku sawijining panyanyi pop Uni Soviet lan Rusia kang misuwur ing taun 1980.Panjenengané minangka nyandang gelar kinurmatan Artis Nasional Rusia ing taun 1996. Uga misuwur minangka salah sijiné pangabden marang wong tuwa. Sadurungé dadi penyanyi misuwur nyandang pamarkaryoan ana ing babagan segara uga pernah ora kasil minangka pratélan kuliah ana ing pawiyatan luhur.Nganthi mrantau ning Syktyvkar lan dadi guru nyanyi. Banjur katampa ing grop Republican Philharmonic kang asring disebat Echo Philharmonic. Panjenengané uga wisa manggung ana ing yasan kang duwé sajarah kaya ta gedong konser Oktyabrskiy Big Concert Hall ing St Petersburg.