Urmia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Urmia
ارومیه
Kutha
Official seal of Urmia
Lambang
Peparab: Parisé Iran, Cradle of Water
Urmia kapernah ing Iran
Urmia
Urmia
Koordhinat: 37°33′19″N 45°04′21″E / 37.55528°N 45.07250°E / 37.55528; 45.07250Koordhinat: 37°33′19″N 45°04′21″E / 37.55528°N 45.07250°E / 37.55528; 45.07250
Nagara Iran
Wewengkon3
ProvinsiAzerbaijan Kulon
KabupatènUrmia
BakhshCentral
Pamaréntahan
 • WalikuthaMohammad Hazratpour
 • ParlemènGhazipour, Bahadori & Ruhollah Hazratpour
Élepasi1.332 m (4.370 ft)
Cacah warga (sènsus 2016)
 • Urban736,224
 • Métro1,000,000
 • Urutan cacah jiwa ing Iran10th
Zona wektuIRST (UTC+3:30)
 • Usum panas (DST)IRDT (UTC+4:30)
Kodhe laladan044
Situs wèbwww.urmia.ir


Urmia[nb 1] (Pèrsi: ارومیه‎‎; Basa Azéri: اورمیه; Syriac: ܐܘܪܡܝܐ‎; (kocap [oɾumiˈje][nb 2]); Basa Kurdhi: Ûrmiye, ورمێ‎) ya iku kutha paling gedhé ing Provinsi Azerbaijan Kulon ing Iran lan minangka kutha krajané Kabupatèn Urmia. Urmia iki kutha paling padhet ka-10 ing Iran. Ing sènsus taun 2012, cacah jiwané ana 667.499, kanthi 197.749 kulawarga. Padunungé kutha iki akèhakèhé wong Azerbaijan kang nyaturaké basa Azerbaijan.[1][2][3][4] Nanging uga ana minoritas wong-wong Kurdhi, wong Asiria, lan wong Arménia.[5] Ing sakiwa-tengené kutha iki, produk-produk tani kaya apel, anggur lan tembako ditandur. Kala mbiyèn akèh wong Kristen, mligi wong katurunan Arménia kang manggon ing kutha iki. Ing taun 1900 kurang luwih 40% kang ndunungi kutha iki wong Kristen. Nalika ing tanggal 9 Januari 2011 ana montor mabur Air Iran Pamaburan 277 tiba ing kutha iki. Ana kurban téwas 70 jiwa.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Urmia can be found at GEOnet Names Server, at this link, by opening the Advanced Search box, entering "-3077456" in the "Unique Feature Id" form, and clicking on "Search Database".
  2. Variously transliterated as Oroumieh, Oroumiyeh, Orūmīyeh and Urūmiyeh

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Country Study Guide-Azerbaijanis". STRATEGIC INFORMATION AND DEVELOPMENTS-USA. Dijupuk 13 August 2013. 
  2. "Iran-Azarbaijanis". Library of Congress Country Studies. December 1987. Dijupuk 13 August 2013. 
  3. "Orumiyeh". Looklex Encyclopaedia. Dijupuk 2013-08-13. 
  4. "Orumiye". Encyclopædia Britannica. Dijupuk 2013-08-13. 
  5. "Orumiyeh (Iran)". Encyclopedia Britannica. 

Cathetan suku[besut | besut sumber]