Urang minangka panganan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Raw shrimp (mixed species)
Awadhi prawns.jpg
Marinated king prawns
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
1.01 g
13.61 g
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.

Urang minangka jinis panganan laut sing penting sing dikonsumsi ing saindenging jagad. Senajan urang lan prawn kagungane beda subordo saka Decapoda, padha banget katon mèmper lan istilah sing kerep digunakake interchangeably ing komersial tani lan perikanan alam bébas . Bedane digawe ing literatur akuakultur pungkasan, sing saya akeh nggunakake tembung "udang" mung kanggo bentuk banyu tawar palaemonid lan "urang" kanggo penaeid segara. [1] Udang lan kerang liyane kalebu alergen panganan sing paling umum. [2] Undhang -undhang Yahudi Kashrut nglarang mangan udang. Miturut versi Prajanjian Lawas versi King James, bisa ditampa mangan iwak finfish, nanging urang minangka udang sing njijiki lan ora kena dipangan. [3] Ing agama Islam, sekolah Shafi'i, Maliki, Hanbali lan Ja'fari ora ngidini mangan udang, dene sekolah Hanafi ora.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Shrimp Aquaculture and the Environment - An Environment Impact Assessment Report, chapter 2; IAA report" (PDF). Indian Aquaculture Authority. 2001. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 2011-07-16.
  2. "Common Food Allergens". Food Allergy & Anaphylaxis Network. Diarsip saka sing asli ing June 13, 2007. Dibukak ing June 24, 2007.
  3. "All that are in the waters: all that... hath not fins and scales ye may not eat" (Deuteronomy 14:9-10) and are "an abomination" (Leviticus 11:9-12).