Up & Up (laguné Coldplay)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

"Up & Up" (gaya tulisé awujud "Up&Up") ya iku tembang déning band saka Inggris ya iku Coldplay. Tembang iki saka album studio kapitu kang irah-irahané, A Head Full of Dreams (2015). Tembang iki dumugung dadi tembang katelu saka rekaman ing surya 22 April 2016 déning Parlophone. Vokal wuri diwènèhaké déning Beyonce, Annabelle Wallis, lan Merry Clayton. Déné vidhio musik kanggo trèk iki dirilis ing surya 16 Mèi 2016.

Latar wuri[besut | besut sumber]

Tembang iki wis diparingi tandha déning swara kor, kang dirawuhi déning mèh kabèh seniman sing wis kolaborasi karo grup album, kalebu Beyonce, Brian Eno lan uga para tamu saka kanca-kanca musisi Coldplay. Ing album iki uga olèh urun saka gitaris lan penyanyi Noel Gallagher, sing nyekel gitar solo kapindho.

Vidhio[besut | besut sumber]

Band Coldplay wis ngrilis teaser ing akun médhia sosial saktekane vidhio resminé dirilis.[1] Vidhio tembang iki katuntun déning Vania Heymann lan Gal Muggia banjur dirilis ing 16 Méi 2016. Vidhio tembang iki wis dipratélakaké ing situs wèb band minangka vidhioné "teges, montase suréalis kang nyinggung masalah kontèmporèr."[2] Vidhioné dhéwé kasusun saka lapisan-lapisan visual, lan gambar band Coldplay dijupuk saka warna-warna papan. Salah siji saka papan sing digunakaké ya iku sawetara gunung Kroasia mau Biokovo; Chris Martin katon lungguhi ing gunung iku.[3]

Salah sawijining musanip (panulis) saka situs MTV UK nyatakaké yèn vidhio iki "anèh lan apik ing saben bab", lan "gaib uga teges".[4] Chris Payne, nulis kanggo kalawarti Billboard, nyebut yèn vidhio iku "jumbuh vidhio kang epik" karo "ora mulur nalaré, njupuk-kanggo-ing-lintang tipe ikrar".[5] Idolator penulis Carl Williott, sing dilindhungi undhang-undhang menyang tembangé, ngrasa yèn vidhio iki "duwèni visual kang éndah".[6]

Musik vidhio iki éntuk nominasi Grammy Award kanggo Best Music Video ing 59th Annual Grammy Awards.[7]

Pagelaran langsung[besut | besut sumber]

Sawisé mènèhi ulasan pagelaran langsung saka album ing 21 Novèmber 2015 ing Los Angeles, vokalis utama Chris Martin ngendika: "Iki jinis lagu kang kita wis nunggu kanggo nulis sawetara 15 taun suwiné."[8] Coldplay manggung langsung lagu iki ing Super Bowl 50 halftime show dianakaké ing 7 Fèbruari 2016 ing Santa Clara, California. Bruno Mars lan Beyonce uga mèlu nembang ing larik-larik pungkasan.[9]

Pratélan tèmbang[besut | besut sumber]

Digital download
No. Judhul Durasi
1. "Up & Up"   6:45

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "#UpAndUp". Instagram.com. Coldplay. Dijupuk 17 May 2016. 
  2. "Watch the new Up&Up video". Coldplay.com. Coldplay. Dijupuk 17 May 2016. 
  3. Harča, Vedran (24 May 2016). "Chris Martin tijelom 'prekrio' Biokovo: Hrvatska u novom spotu Coldplaya" (ing basa Croatian). Vijesti.hr. Dijupuk 1 June 2016. 
  4. "Please take a moment out of your day to watch Coldplay's Up&Up music video". MTV UK. Dijupuk 17 May 2016. 
  5. Payne, Chris (16 May 2016). "Coldplay Shares Otherworldly 'Up & Up' Video". Billboard. Dijupuk 1 June 2016. 
  6. Williot, Carl (16 May 2016). "Coldplay’s "Up & Up" Video Elevates The Song: Watch". Idolator. Dijupuk 1 June 2016. 
  7. "2017 Grammy nominations: complete list, top nominee Beyoncé could make history". Los Angeles Times. 6 December 2016. Dijupuk 6 December 2016. 
  8. "Coldplay perform new songs 'Up&Up' & 'A Head Full Of Dreams' at LA gig - watch". NME.com. NME. Dijupuk 17 May 2016. 
  9. Lynch, Joe (7 February 2016). "Coldplay Brings Beyonce, Bruno Mars & History to Color-Drenched Super Bowl 50 Halftime Show". Billboard. Dijupuk 1 June 2016.