Universitas Kyoto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kyoto University (京都大学 Kyōto Daigaku?) minangka universitas negri ing Kyoto, Jepang . Universitas iki didegaké ing taun 1897 minangka Universitas Imperial Kyoto, lan dadi universitas publik sing paling tuwa ing Jepang. Universitas Kyoto nduwé 10 fakultas, 17 sekolah lulusan, 13 institusi risèt, lan 29 pusat risèt lan pendhidhikan. [1]

Ciri khasé universitas iki ya iku tradhisi akademik kanthi semangat kabébasan lan kamardikan akademik. Panalitèn kasebut ditindakaké adhedhasar kapentingan lan tujuan saben individu. Minangka Universitas berorièntasi risèt, Universitas Kyoto ngasilaké 5 pemenang Hadiah Nobel ing bidang fisika, kimia lan biologi molekuler . [2]

Kampus utamané ya iku Kampus Yoshida ing pusat kutha Kyoto. Loro kampus liyané ya iku Kampus Uji lan Kampus Katsura. Kampus Uji minangka pusat tenaga ilmiah lan ilmu alam, sing mapan ing Uji, Prefèktur Kyoto. Kampus Katsura minangka kampus anyar sing dibukak ing Oktober 2003, jaraké 7 km saka kampus utama.[3]

Fakultas[besut | besut sumber]

  • Fakultas Humaniora
  • Fakultas Sastra
  • Fakultas Pendhidhikan
  • Fakultas Hukum
  • Fakultas Ékonomi
  • Fakultas Ilmu
  • Fakultas Kedokteran
  • Fakultas Farmasi
  • Fakultas Tèknik
  • Fakultas Pertanian

Sekolah pascasarjana[besut | besut sumber]

  • Sekolah Pascasarjana Sastra
  • Sekolah Pascasarjana Pendhidhikan
  • Sekolah Pascasarjana Hukum
  • Sekolah Pascasarjana Ékonomi
  • Sekolah Pascasarjana Ilmu Sains
  • Sekolah Pascasarjana Kedokteran
  • Sekolah Pascasarjana Ilmu Farmasi
  • Sekolah Pascasarjana Tèknik
  • Sekolah Pascasarjana Pertanian
  • Sekolah Pascasarjana Kemanusiaan lan Lingkungan
  • Sekolah Pascasarjana Ilmu Ènergi
  • Sekolah Pascasarjana Kajian Wilayah Asia lan Afrika
  • Sekolah Pascasarjana Informatika
  • Sekolah Pascasarjana Kajian Biologi
  • Sekolah Pascasarjana Lingkungan Hidup Global
  • Sekolah Pascasarjana Ilmu Pemerintah
  • Sekolah Pascasarjana Manajemen Ékonomi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Kyoto University 2008/2009" (PDF). Universitas Kyoto. Retrieved 2010-01-24.
  2. Oike, Kazuo. "The opening ceremony of the 16th International Conference on Nucleation and Atmospheric Aerosols (2004年7月26日)". Universitas Kyoto. Retrieved 2010-01-25.
  3. Kyoto University. (2012). Journal of mathematics of Kyoto University. Kyoto University. OCLC 776141873.