Universitas Kedokteran lan Farmasi Carol Davila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pintu utama Universitas

Universitas Kedhokteran lan Farmasi Carol Davila iku sawijining Universitas duwèké pamaréntah sing mbidangi ngèlmu kaséhatan ing Bukares, Rumania. Universitas iki duwé telung fakultas:

  • Fakultas Kedhokteran
  • Fakultas Kedhokteran Gigi lan
  • Fakultas Farmasi.

Universitas iki wujud Universitas sing gedhé dhéwé saka universitas sajinis sing ana ing Rumania. Universitas iki bekerjasama karo ora kurang saka 20 rumah sakit ing Bukares.

Universitas iki diadegaké taun 1857 kanthi jeneng Sekolah Nasional Kedhokteran lan Farmasi déning ahli medhis misuwur saka Prancis, Carol Davila, sing ing mangsa iku minangka siji-sijiné sekolah medis ing Rumania. Ing taun 1869 universitas iki dadi sawijining departemen saka Universitas sing lagi baé diwangun, ya iku Universitas Bukares. Gelar kadhokteran, dianugerahaké kanggo sing sepisanan ing taun 1873, lan program doctoral degree dadi “program wajib” tumrap para lulusan wiwit taun 1888.

Éwadéné Sekolah Farmasi diwiwiti ing taun 1889 lan dadi sawijining Fakultas Farmasi ing taun 1923.

Pranala njaba[besut | besut sumber]