Udawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Arya Udawa

Arya Udawa iku putrane Basudewa lan Ken Sagopi. Ken Sagopi iku wiraswara kraton kang pinter gendhingan. Dhèwèké dudu garwane Basudewa. Bojone Ken Sagopi ya iku Antagopa. Dadi, Udawa urip ing kabuyutan Widarakandhang (Widarakandha). Mula, resmine Udawa iku anaké Antagopa.

Wiwit cilik Udawa cedhak karo Kresna. Kresna bareng karo sadulur liyané (Dewi Sumbadra lan Baladewa) dititipake ing Widarakandhang amarga nagara Mandura lagi ana ontran-ontran diserbu déning Kangsadewa.

Udawa nduwé bojo Dewi Antiwati kanthi pitulungan Dewi Larasati, seduluré.

Sawisé diwasa, Udawa diangkat patih déning Kresna ing nagara Dwarawati. Ing Bharatayuddha, dhèwèké mèlu perang nglawan Kurawa. Udawa mati sabubaré perang gedhé iku ing lakon Mosala Parwa nalika keturunan Yadu mati kabèh.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]