US Airways Pamaburan 1549

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
US Airways Penerbangan 1549
Plane crash into Hudson Rivercroped.jpg
Airbus A320 ngambang ing Kali Hudson
Ringkesan kadadéan
Tanggal Januari 15, 2009 (2009-01-15)
Ringkesan Nabrak manuk
Ndharat darurat ing banyu
Sana Hudson Riverantara New York City cedhak 48th Street lan Port Imperial ing Weehawken, New Jersey, Amerika Serikat
Panumpak 150[1]
Kru 5
Tatu (nir-pati) 78[2]
Waluya 155 (kabèh)
Jinis Airbus A320-214 (c/n 1044)
Operator US Airways
Régistrasi N106US
Flight origin LaGuardia Airport, New York City
Stopover Charlotte/Douglas International Airport
Destination Seattle-Tacoma International Airport

US Airways Pamaburan 1549 iku pamaburan kajadwal asal saka Papan Anggegana LaGuardia ing New York menyang Papan Anggegana Internasional Charlotte/Douglas ing Charlotte, North Carolina, lan Papan Anggegana SeaTac nglayani Seattle lan Tacoma, Washington. Ing tanggal 15 Januari 2009, pamaburan iki kepeksa mendharat darurat ing Kali Hudson jam 3:32 soré.[3][4][5][6] Nalika wiwit nanjak tumuju 975 m (3.200 feet), kira-kira rong menit sawisé lepas landhas, awak pesawat nglapuraké liwat radio yèn mesin pesawat Airbus A320 iku ngalami karusakan akibat nabrak manuk.[7] Jroning kacilakan kasebut kabèh penumpang lan awak pesawat slamet.[8][9]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Cithakan:Cite pressrelease
  2. ^ Ian Munro (2009-01-16). "Passenger jet plunges into Hudson River". The Age. Dijupuk 2009-01-15. 
  3. ^ "FlightAware > Live Flight Tracker > Track Log > AWE1549 > 15-Jan-2009 > KLGA-KLGA". Flightaware.com. Dijupuk 2009-01-16. 
  4. ^ "US Airways Flight 1549 Initial Report". US Airways. 2009-01-15. Dijupuk 2009-01-15. 
  5. ^ "US Airways Flight 1549 Update # 2". US Airways. 2009-01-15. Dijupuk 2009-01-15. 
  6. ^ "Airbus crashes in New York river". 2009-01-15. Dijupuk 2009-01-15. 
  7. ^ anggegana.html?hp=&pagewanted=print "Plane Crew Is Credited for Nimble Reaction" Priksa gandra |url= (pitulung). 2009-01-16. 
  8. ^ "Airplane in Hudson River after failed takeoff, FAA says". CNN. 2009-01-15. Dijupuk 2009-01-15. 
  9. ^ Michelle Maskaly, AP (2009-01-16). "Pilot in Hudson River Crash Flew Air Force Fighter Jets". Fox News. Dijupuk 2009-01-16. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]