US Airways Pamaburan 1549

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
US Airways Penerbangan 1549
Airbus A320 ngambang ing Kali Hudson
Ringkasan peristiwa
Tanggal Januari 15, 2009 (2009-01-15)
Ringkasan Nabrak manuk
Ndharat darurat ing banyu
Lokasi Hudson Riverantara New York City cedhak 48th Street lan Port Imperial ing Weehawken, New Jersey, Amerika Serikat
Penumpang 150[1]
Awak 5
Cedera 78[2]
Selamat 155 (kabèh)
Jenis pesawat Airbus A320-214 (c/n 1044)
Operator US Airways
Registrasi N106US
Asal LaGuardia Airport, New York City
Perhentian Charlotte/Douglas International Airport
Tujuan Seattle-Tacoma International Airport

US Airways Pamaburan 1549 iku pamaburan kajadwal asal saka Papan Anggegana LaGuardia ing New York menyang Papan Anggegana Internasional Charlotte/Douglas ing Charlotte, North Carolina, lan Papan Anggegana SeaTac nglayani Seattle lan Tacoma, Washington. Ing tanggal 15 Januari 2009, pamaburan iki kepeksa mendharat darurat ing Kali Hudson jam 3:32 soré.[3][4][5][6] Nalika wiwit nanjak tumuju 975 m (3.200 feet), kira-kira rong menit sawisé lepas landhas, awak pesawat nglapuraké liwat radio yèn mesin pesawat Airbus A320 iku ngalami karusakan akibat nabrak manuk.[7] Jroning kacilakan kasebut kabèh penumpang lan awak pesawat slamet.[8][9]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Cithakan:Cite pressrelease
  2. ^ Ian Munro (2009-01-16). "Passenger jet plunges into Hudson River". The Age. Retrieved 2009-01-15. 
  3. ^ "FlightAware > Live Flight Tracker > Track Log > AWE1549 > 15-Jan-2009 > KLGA-KLGA". Flightaware.com. Retrieved 2009-01-16. 
  4. ^ "US Airways Flight 1549 Initial Report". US Airways. 2009-01-15. Retrieved 2009-01-15. 
  5. ^ "US Airways Flight 1549 Update # 2". US Airways. 2009-01-15. Retrieved 2009-01-15. 
  6. ^ "Airbus crashes in New York river". 2009-01-15. Retrieved 2009-01-15. 
  7. ^ anggegana.html?hp=&pagewanted=print "Plane Crew Is Credited for Nimble Reaction" Check |url= value (help). 2009-01-16. 
  8. ^ "Airplane in Hudson River after failed takeoff, FAA says". CNN. 2009-01-15. Retrieved 2009-01-15. 
  9. ^ Michelle Maskaly, AP (2009-01-16). "Pilot in Hudson River Crash Flew Air Force Fighter Jets". Fox News. Retrieved 2009-01-16. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]