US Airways Pamaburan 1549

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking US Airways pamaburan 1549)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
US Airways Penerbangan 1549

Airbus A320 ngambang ing Kali Hudson
Ringkasan peristiwa
Tanggal Januari 15, 2009 (2009-01-15)
Ringkasan Nabrak manuk
Ndharat darurat ing banyu
Lokasi Hudson Riverantara New York City cedhak 48th Street lan Port Imperial ing Weehawken, New Jersey, Amerika Serikat
Penumpang 150[1]
Awak 5
Cedera 78[2]
Selamat 155 (kabèh)
Jenis pesawat Airbus A320-214 (c/n 1044)
Operator US Airways
Registrasi N106US
Asal LaGuardia Airport, New York City
Perhentian Charlotte/Douglas International Airport
Tujuan Seattle-Tacoma International Airport

US Airways Pamaburan 1549 iku pamaburan kajadwal asal saka Bandar Udhara LaGuardia ing New York menyang Bandar Udhara Internasional Charlotte/Douglas ing Charlotte, North Carolina, lan Bandar Udhara SeaTac nglayani Seattle lan Tacoma, Washington. Ing tanggal 15 Januari 2009, pamaburan iki kepeksa mendharat darurat ing Kali Hudson jam 3:32 soré.[3][4][5][6] Nalika wiwit nanjak tumuju 975 m (3.200 feet), kira-kira rong menit sawisé lepas landhas, awak pesawat nglapuraké liwat radio yèn mesin pesawat Airbus A320 iku ngalami karusakan akibat nabrak manuk.[7] Jroning kacilakan kasebut kabèh penumpang lan awak pesawat slamet.[8][9]


Réferènsi[sunting | Owah sumber]

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]