Twinkle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Infobox album

Twinkle inggih punika debut EP olèh sub-unit girlband Koréa Kidul, TaeTiSeo ingkang dipunrilis ing 29 April 2012 ing ngandap label S.M. Entertainment.

Wosing Gati lan Perilisan[besut | besut sumber]

Ing tanggal 19 April, SM Entertainment ngumumakèn pembèntukan sub-unit TaeTiSeo. Punika wicantèn, "Sub-unit punika badhé mèndhèt perhatian saking para fans babagan kinerja, penampilan, lan gaya busana [1]. "Twinkle" resmi dipunrilis ing surya 2 Mèi 2012.

Komposisi[besut | besut sumber]

Track "Twinkle" dipunsèrat lan dipunproduksi déning Brandon Fraley, Jamelle Fraley, lan Javier Solis. Inggih punika lagu dance-pop, dipunpaduakèn kaliyan funk, electropop, lan go-go. Terinspirasi saking lagu-lagu Stevie Wonder ing taun 70an-80an.

Promosi[besut | besut sumber]

Punika badhé mpromosiaken "Twinkle" ing M.net M! Countdown ing surya 3 Mèi 2012. Punika ugi badhé tampil ing pinten-pinten acara musik sanèsipun kados ta, Inkigayo, Show! Music Core dan Music Bank pada bulan Mèi. Pada 22 April 2012, Taeyeon lan Tiffany nglampahi penampilan ing acara ajang madosi bakat SBS K-Pop Star kaliyan mbetaaken lagu Lady Marmalade. Punika badhé nampilaken "Hello" lan "Open Concert" ing surya 6 lan 10 Mèi 2012 ing KBS.[2] Taeyeon menyanyikan lagu soundtracknya, "Missing You Like Crazy" ing Show! Music Core ing tanggal 28 April 2012.[3]

Chart Penampilan[besut | besut sumber]

Kangge para penggemar ingsedaya donya, "Twinkle" pun nggayut top 5 ing tangga lagu iTunes.

Singel[besut | besut sumber]

Twinkle dipunrilis sami kaliyan dipunrilis EP punika. Lan musik videonipun dipunrilis ing tanggal 2 Mèi 2012.

Pratélan Track[besut | besut sumber]

Cithakan:Track listing Cithakan:Track listing

Chart[besut | besut sumber]