Twinkle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox album

Twinkle inggih punika debut EP olèh sub-unit girlband Koréa Kidul, TaeTiSeo ingkang dipunrilis ing 29 April 2012 ing ngandap label S.M. Entertainment.

Wosing Gati lan Perilisan[besut | besut sumber]

Ing tanggal 19 April, SM Entertainment ngumumakèn pembèntukan sub-unit TaeTiSeo. Punika wicantèn, "Sub-unit punika badhé mèndhèt perhatian saking para fans babagan kinerja, penampilan, lan gaya busana [1]. "Twinkle" resmi dipunrilis ing surya 2 Mèi 2012.

Komposisi[besut | besut sumber]

Track "Twinkle" dipunsèrat lan dipunproduksi déning Brandon Fraley, Jamelle Fraley, lan Javier Solis. Inggih punika lagu dance-pop, dipunpaduakèn kaliyan funk, electropop, lan go-go. Terinspirasi saking lagu-lagu Stevie Wonder ing taun 70an-80an.

Promosi[besut | besut sumber]

Punika badhé mpromosiaken "Twinkle" ing M.net M! Countdown ing surya 3 Mèi 2012. Punika ugi badhé tampil ing pinten-pinten acara musik sanèsipun kados ta, Inkigayo, Show! Music Core dan Music Bank pada bulan Mèi. Pada 22 April 2012, Taeyeon lan Tiffany nglampahi penampilan ing acara ajang madosi bakat SBS K-Pop Star kaliyan mbetaaken lagu Lady Marmalade. Punika badhé nampilaken "Hello" lan "Open Concert" ing surya 6 lan 10 Mèi 2012 ing KBS.[2] Taeyeon menyanyikan lagu soundtracknya, "Missing You Like Crazy" ing Show! Music Core ing tanggal 28 April 2012.[3]

Chart Penampilan[besut | besut sumber]

Kangge para penggemar ingsedaya donya, "Twinkle" pun nggayut top 5 ing tangga lagu iTunes.

Singel[besut | besut sumber]

Twinkle dipunrilis sami kaliyan dipunrilis EP punika. Lan musik videonipun dipunrilis ing tanggal 2 Mèi 2012.

Pratélan Track[besut | besut sumber]

Cithakan:Track listing Cithakan:Track listing

Chart[besut | besut sumber]

Chart Singel[besut | besut sumber]

Lagu Puncak posisi chart
KOR
Gaon Chart[4] K-Pop Billboard[5]
"Twinkle" 1 2
"Baby Steps" 15 22
"OMG" 26 44
"Library" 33 75
"Goodbye, Hello" 32 59
"Love Sick" 28 58
"Checkmate" 44 89

Chart Album[besut | besut sumber]

Chart Posisi
puncak
Gaon Weekly Album Chart 1
Gaon Monthly Album Chart 1
Oricon Weekly Album Chart 6
Oricon Monthly Album Chart 16
U.S. Billboard 200 126
U.S. Billboard Heatseekers Albums 2
U.S. Billboard World Albums 1

Sajarah Perilisan[besut | besut sumber]

Nagara Tanggal Distribusi Label Format
Koréa Kidul
April 29, 2012
SM Entertainment
Digital download
May 2, 2012
CD
Dunia
April 29, 2012
SM Entertainment
Digital Download

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Taeyeon, Tiffany, and Seohyun to Release Mini-Album on May 2nd
  2. ^ "Tiffany’s ‘Twinkle’ Teaser and ‘Twinkle’ Tracklist Released, and Girls’ Generation – TTS to Perform on ‘M! Countdown’". soshified.com. April 26th, 2012. Dijupuk April 26th, 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  3. ^ "Taeyeon to Perform ‘Missing You Like Crazy’ on ‘Show! Music Core’". soshified.com. April 26th, 2012. Dijupuk April 26th, 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  4. ^ (ing basa Koréa) "Gaon Search-Girls' Generation TaeTiSeo". Gaon. Dijupuk 2012-04-29. 
  5. ^ "Koréa K-Pop Hot 100 Music Chart". Billboard. 2011-08-25. Dijupuk 2012-04-29. 

Cithakan:TaeTiSeo Cithakan:Girls' Generation