Twilight

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Twilight
The twilight saga hardback.jpg
Sèri Twilight jangkep.
Panulis Stephenie Meyer
Negara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Genre Roman, fantasi, fiksi kanoman-diwasa
Panerbit Little, Brown and Company
Katerbitaké 2005–08
Jenis médhia Print

Twilight ya iku salah sawijiné novèl anggitané Stephenie Meyer. Novèl sèri iki nggambarké paraga mligi ya iku Isabella "Bella" Swan, salah siji kanoman kang pindhah menyang kutha Forks, Washington. Uripé owah wiwit pacaran karo Edward Cullen, salah siji vampir vegetarian (ora ngombé getih manungsa). Kabèh sèri Twilight dicaritaké saka sudut pandang Bella.

Sèri[besut | besut sumber]

Twilight kapérang dadi 4 novèl ya iku:

  • Twilight
  • New Moon
  • Eclipse
  • Breaking Dawn

Dalan carita[besut | besut sumber]

Bella nembé waé pindhah saka Phoenix, Arizona, kang iklimé panas, menyang Forks, Washington kang iklimé udan. Dhèwèké urip bareng bapaké, amarga ibuké nikah manèh karo Phil. Sawisé pidhah menyang Forks, Bella nyadhung tresna marang pawongan misterius lan gantheng, ya iku Edward Cullen kang vampir kang vegetarian (vampir kang ora mangan getih manungsa, nanging getih kéwan. Edward duwé kekuwatan ya iku kuwat, rikat, awaké kang kemileng yèn kena srengéngé, lan bisa maca pikirané wong liya. Wiwitané Edward ora péngèn cedhak karo Bella, amarga kagodha karo ganda getihé Bella. Nanging Edward bisa ngatasi prakara iku, lan akhiré Edward karo Bella pacaran. Ing siji dina Bella diajak kanggo dolanan Baseball karo kulawarga Cullen. Ora dinyana, dumadakan teka sagrombolan vampir nomaden ya iku James, Victoria, lan Laurent. Nalika ketemu Bella, James wis kepéngèn ngombé getihé Bella. Kabèh kulawarga Cullen nyoba njaga Bella. Bella lunga karo Alice lan Jasper menyang Phoenix. Nalika ing Phoenix, Bella dijebak kaliyan James. Untungé Edward lan kulawargané sadhar yèn Bella ora ana. Edward teka pas ing wayahé kanggo nylamataké Bella. Sakbubaré iku padha balik menyang Forks manèh lan mèlu acara prom kang diadani ana ing sekolah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Twilight