Breaking Dawn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Breaking Dawn, ya iku novèl kang kaping papat saka seri Twilight saga anggitané Stephenie Meyer.

Dalan Carita[besut | besut sumber]

Bella nikah karo Édward, lan bulan madu ing Isle Esme, salah sawijining pulo ing Brazil. Wong sakloron kaget nalika Bella dumadakan bisa meteng. Mula Édward ngajak bali Bella kanggo takon marang Carlisle. Édward ngongkon Bella kanggo ngguguraké bayiné amarga bisa nggawé nyawané rancam. Nanging Bella emoh, bayiné nggawé bella sansaya gering nganti Bella kudu ngombé getih manungsa kanggo nyukupi kabutuhan nutrisi bayi kang dikandhut. Wayah nglairaké Bella sekarat, sawisé bayiné lair, Édward nyuntikaké racun vampiré ing jantungé Bella. Nalika prosès malihé bella dadi vampir, Jacob arep maténi bayiné Bella kang dijenengaké Renesmee, Jacob nganggep yèn Renesmee sing nggawé Bella mati. Nanging Jacob malah imprint marang Renesmee. Sawisé Bella dadi vampir, Irina lapor marang Volturi yèn kulawargaCullens nggawé anak vampir immortal. Bella wis bisa ngendhalèkaké kekuwatané, mula bisa nglindhungi kulawargané saka serangan Volturi. Édward lan bella ngadhep Volturi yèn Renesmee iku dudu anak immortal (abadi)lan ora nganggu kesejahteraané Volturi. Ing pungkasan Édward lan kulawargané urip bahgya selawasé.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Dawn.htm(dipunundhuh tanggal 17 November 2012)