Tsai Ing-wen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tsai Ing-wen
蔡英文
蔡英文官方元首肖像照.png
Potret rasmi, 2016
Presidhen Republik Tiongkok
Wiwit linggih
20 Mei 2016
PrémiyèrLin Chuan
Lai Ching-te
Su Tseng-chang
Wakil PrésidhènChen Chien-jen
Lai Ching-te
Kang sadurungéMa Ying-jeou
Ketuwa Parte Progresif Demokratik
Wiwit linggih
20 Mei 2020
Kang sadurungéCho Jung-tai
Linggih
28 Mi 2014 – 24 November 2018
Kang sadurungéSu Tseng-chang
Kang sawiséCho Jung-tai
Linggih
20 Mei 2008 – 29 Februari 2012
Kang sadurungéChen Shui-bian
Kang sawiséSu Tseng-chang
Wakil Perdhana Mentri Republik Tiongkok
Linggih
25 Januari 2006 – 21 Mei 2007
PrémiyèrSu Tseng-chang
Kang sadurungéWu Rong-i
Kang sawiséChiou I-jen
Anggota Yuan Legislatif
Linggih
1 Februari 2005 – 24 Januari 2006
Kang sawiséWu Ming-ming
Mentri Dewan Urusan Daratan
Linggih
20 Mei 2000 – 20 Mei 2004
PrémiyèrTang Fei
Chang Chun-hsiung
Yu Shyi-kun
WakilChen Ming-tong
Kang sadurungéSu Chi
Kang sawiséJoseph Wu
Rerincèn dhiri
Lair (1956-08-31) 31 Agustus 1956 (umur 65)
Zhongshan, Taipei, Republik Tiongkok (Taiwan)
Parté pulitikProgrresif Demokratis (2004–saiki)
Gayutan pulitik liyaIndependen (sadurunge 2004)
Tandha tangan
Jeneng Cina
Cina Padatan
Cina Prasaja

Tsai Ing-wen (lair 31 Agustus 1956; umur 65 taun) yaiku pulitikus lan akademisi Taiwan sing ngejabat minangka Presidhen Republik Tiongkok (Taiwan) sawise 2016.[1] Minangka anggota Parte Progresif Demokratis (PPD), Tsai menika presidhen wadon Taiwan kapisan. Ia ngejabat minangka Ketuwa PPD sawise 2020, lan sadurunge saka 2008 nganti 2012 lan 2014 lan 2018.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Inaugural address of ROC 15th-term President Tsai Ing-wen". 20 May 2020.
  2. "President Tsai". Office of the President Republic of China (Taiwan). Taiwan. Dibukak ing 1 January 2022.

Wacaan tambahan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]