Wong Taiwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wong Taiwan (Mandarin: 臺灣人 (tradhisional), 台湾人 (prasaja) (pinyin: Táiwān rén; Wade–Giles: T'ai2-wan1-jen2; [tʰaɪ wän ʐən]); Minnan: 臺灣儂 (Pe̍h-ōe-jī: Tâi-oân-lâng; [Tai uan laŋ]); Hakka 臺灣人 (alihaksara Latin: Thòi-vàn ngìn))iku wong-wong saka Taiwan sing ndarbèni budaya Taiwan lan mituturaké basa Mandarin, Hokkien, Hakka utawa Pribumi minangka basa ibuné. Istilah wong Taiwan iku uga ditrapaké marang wong-wong sing ngeklaim utawa magepokan karo Taiwan utawa laladan sing dikuwasani déning pamaréntah Républik Tiongkok wiwit taun 1945. Sing kalebu laladan iki ya iku Penghu, Kinmen, lan Kapuloan Matsu.