Trowongan Channel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Trowongan Channel
Map of the Channel Tunnel
Overview
Lokasi English Channel (Strait of Dover)
Coordinates Folkestone: 51°5′49.5″N 1°9′21″E / 51.097083°N 1.15583°E / 51.097083; 1.15583 (Folkestone Portal)
Coquelles: 50°55′22″N 1°46′50.16″E / 50.92278°N 1.7806000°E / 50.92278; 1.7806000 (Coquelles Portal)
Status Active
Awal Folkestone, Kent, United Kingdom
Akhir Coquelles, Pas-de-Calais, France
Operation
Dibuka 6 May 1994 (tunnel)
14 November 1994 (passenger service)
Pemilik Eurotunnel
Operator Eurotunnel
Eurostar
DB Schenker Rail (UK)
SNCF
Karakter Through-rail passenger and freight. Vehicle shuttle.
Technical
Line length 50.45 km (31.35 mi)
No. of tracks 2 single track tunnels
1 service tunnel
Gauge Cithakan:RailGauge (standard gauge)
Electrified 25 kV AC OHLE

Trowongan Channel (Basa Inggris: Channel Tunnel; Basa Prancis: le tunnel sous la Manche) iku salah sijiné 10 towongan paling dawa ana ing donya.Trowongan rel kanthi dawa 50-km ing dhasar (sangisoré) Selat Inggris (tepaté ing Selat Dover) kang ngubungake Cheriton, Kent, ing tlatah Britania Raya, uga Coquelles cerak Calaising lor Prancis.Trowongan kang pungkasan dibangun ing taun 1994, mbutuhake biaya kang akèh uga ing pangarapane ngalami kaluputan lan akhiré wisa rampung.Trowongan Channel uga kagolong trowongan dalan sepur utawa rel paling dawa ing donya.Minangka luwih dawa saka Terowongan Seikan ing Jepang. Terowongan Channel dioperasikake déning Eurotunnel plc. Chunnel - Minangka jeneng Chunnel iku kapendekan saka The Channel Tunnel

Pranala njaba[besut | besut sumber]