Troll

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Troll

Troll iku makluk buas sajenis raseksa jroning carita-carita rakyat Skandinavia. Troll urip ing guwa-guwa sing jero lan peteng, utawa ing njero lemah. Troll ukuranné luwih gedhé tinimbang manungsa lan duwé tenaga sing gedhé. Karakter Troll mèmper karo Ogre (lafal: O-gêr) jroning carita rakyat Inggris.

Jroning carita-carita fiksi fantasi utawa permainanan, karakter Troll asring disilih minangka karakter pandhukung. Jroning carita The Lord of The Rings, Troll digunakaké minangka tenaga pangangkut beban sing abot utawa minangka wadyabala pangrusak saka karajan pepeteng Mordor. Bebarengan para Orc, Troll nyerang karajan Gondor. Jroning carita Harry Potter, Troll minangka makluk raseksa sing dikurung ing ngisor lemah.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Troll&oldid=955910"