Triceratops

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Triceratops
Temporal range: Late Cretaceous
Triceratops prorsus
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Reptilia
Superorder: Dinosauria
Ordo: Ornithischia
Suborder: Ceratopsia
Kulawarga: Ceratopsidae
Marga: Triceratops
Marsh, 1889
Spesies
  • T. horridus Marsh, 1889 (type)
  • T. prorsus Marsh, 1890

Triceratops (play /trˈsɛrətɒps/ try-SERR-ə-tops) punika setunggaling genus saking dinosaur herbivora ceratopsid ingkang urip wonten jaman Maastrichtian akhir saking Periode Kapur Akhir, kinten-kinten 68 ngantos 65 yuta warsa kepengker (Mya)wonten ing napa ingkang sapunika Amerika Utara.[1] Triceratops punika inggih minangka setunggaling generasi ingkang terakhir saderengipun kepunahan ageng-agengan wonten ing jaman Cretaseous-Tersier.

Dhartar Pustaka[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Triceratops&oldid=995773"