Triceratops

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Triceratops
Temporal range: Late Cretaceous
Triceratops prorsus
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Reptilia
Superorder: Dinosauria
ordo: Ornithischia
Suborder: Ceratopsia
kulawarga: Ceratopsidae
Genus: Triceratops
Marsh, 1889
Spesies
  • T. horridus Marsh, 1889 (type)
  • T. prorsus Marsh, 1890

Triceratops (play /trˈsɛrətɒps/ try-SERR-ə-tops) menika setunggaling genus saking dinosaur herbivora ceratopsid ingkang urip wonten jaman Maastrichtian akhir saking Periode Kapur Akhir, kinten-kinten 68 ngantos 65 yuta warsa kepengker (Mya)wonten ing napa ingkang sakmenika Amerika Utara.[1] Triceratops menika inggih minangka setunggaling generasi ingkang terakhir saderengipun kepunahan ageng-agengan wonten ing jaman Cretaseous-Tersier.

Dhartar Pustaka[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Triceratops&oldid=831432"