Triceratops

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Triceratops
Kalamangsa: Late Cretaceous
Triceratops prorsus - IMG 0697.jpg
Triceratops prorsus
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Reptilia
Superordho: Dinosauria
Ordho: Ornithischia
Subordho: Ceratopsia
Famili: Ceratopsidae
Génus: Triceratops
Marsh, 1889
Spesies
  • T. horridus Marsh, 1889 (type)
  • T. prorsus Marsh, 1890

Triceratops (/[unsupported input]trˈsɛrətɒps/ try-SERR-ə-tops) punika setunggaling genus saking dinosaur herbivora ceratopsid ingkang urip wonten jaman Maastrichtian akhir saking Periode Kapur Akhir, kinten-kinten 68 ngantos 65 yuta warsa kepengker (Mya)wonten ing napa ingkang sapunika Amerika Utara.[1] Triceratops punika inggih minangka setunggaling generasi ingkang pungkasan saderengipun kepunahan ageng-agengan wonten ing jaman Cretaseous-Tersier.

Dhartar Pustaka[besut | besut sumber]