Train to Busan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Train to Busan
Gambar:Train to Busan.jpg
부산행
釜山行
DisutradaraniYeon Sang-ho
DiprodhuseriLee Dong-ha
Ditulis déningPark Joo-suk
Dibintangi
DimusikiJang Young-gyu
SinématografiLee Hyung-deok
Dibesut déningYang Jin-mo
Perusahaan
prodhuksi
RedPeter Film
Dibabar déningNext Entertainment World
Tanggal metu
  • 13 Mèi 2016 (2016-05-13) (Cannes)
  • 20 Juli 2016 (2016-07-20) (Korea Selatan)
Suwéné
118 menit
NagaraKorea Selatan
BasaKorea
KalarisanUS$99 juta[1]

Train to Busan salah sawijining film  ingkang dipunproduksi taun 2016 saking Korea Kidul. Film ingkang disutradarai dèning Yeon Sang Ho lan diperanakè dèning Gong Yoo, Jung Yu Mi,  lan Ma Dong Seok kasebut ngusung genre horror lan  ngrembag babagan zombie (mayit urip). Film Train to Busan tayang kapisanan ing Féstival Film Cannes  tanggal 13 Méi taun 2016, film kasebut sampun ditingali kirang langkung 10 yuta tiyang. Saking laris film kasebut kathah sutradara asing ingkang minat lan badhè damel film kaya ta Train to Busan ginakaken vérsi piyambak.

Ringkesan Cariyos[besut | besut sumber]

Film Train to Busan punika nyariosaken nalika ana truk ingkang ngasta barang dipun izinaken lèwat ing sawijing daérah ananging truk kalawau bocor. Sopir truk boten ningali menawi wonten kidang ingkang sampun mati lan kidang kalawau banjur malih wujud dados kidang zombie. Seok  Woo diperanaken déning (Gong Yoo), ingkang gadhah profèsi minangka manajer keuangan ing sawijining perusahaan. Ing sawijining dinten Seok Woo lan putrinè ingkang nama Su An badhé tindak menyang Busan nemoni ibunè nitih keréta TXT.[2]

Nalika keréta badhé tindak, wonten  wanita ingkang gadhah luka ing suku mlebet ing keréta kasebut. Awit wanita kala wau mlebet ing keréta, dhéwékè nulai kathah penumpang lan padha malih wujud dados zombie. Kerèta kala wau malih dados rusuh lan boten kondusif amarga padha keweden kaliyan zombie-zombie ingkang jumlahipun kathah. Masinis kerèta ménéhi wara-wara dhumateng para penumpang menawi kerèta kasebut bakal mandeg ing Stasiun Daejeon, papan ingkang sampun disiapaken para tentara ingkang badhe nulungi penumpang TXT kasebut. Nalika tekan stasiun Daejeon kondisi stasiunipun sepi lan para penumpang sadar menawi tentara ingkang dipunsiapaken punika sampun ketularan virus zombie. Para penumpang banjur mlayu nuju kerèta manèh ingkang gadhah tujuan akhir ing daèrah Busan.

Ing perjalan kasebut, para penumpang taksih diserang kaliyan zombie lan Seok Woo kecakot dèning Yong suk ingkang nyebabaken Seok Woo malih dados zombie. Wonten ing kerèta TXT kasebut namung kalih tiyang ingkang déréng terinfeksi virus zombie inggih punika Sung Kyung lan Su An (putrinipun Seok Woo). Seok Woo banjur ngajari Sung Kyung lan Su An kepriyè caranipun damel kerèta mandeg sadéréngipun Seok Woo ninggalkè Sung Kyung lan Su An kanthi cara terjun saking kerèta.   

Penghargaan[besut | besut sumber]

2016 (37th) Blue Dragon Film Awards - 25 Novémber , 2016

Best Technical Award (Kwak Tae-Yong & Hwang Hyo-Gyun)

       Top Box Office Seller

2017 (53rd) BaekSang Arts Awards – 3 Méi, 2017

                             Best Supporting Actor (Kim Eui-Sung)

                             Best New Director       (Yeon Sang-Ho)

2016 Buil Film Awards – 7 Oktober, 2016

                   Aktor Pendukung Terbaik

                  Yu Hyun Mok Film Arts Award

2016 Korean Association of Film Critics Awards – 24 Novémber, 2016

                  Best  Technical Award

2017 Chunsa Film Awards – 24 Méi, 2017

   Best Technical Award

          Top Box Office Seller

Kalangkungan[besut | besut sumber]

Film Train to Busan gadhah konsèp zombie ingkang bénten kaliyan zombie vérsi film kulon. Para tiyang ingkang dados zombie ing film kasebut dipun wénéhi piwulang kepriyè anggénipun mlampah kaya ta mayat urip, diwulang babagan korèografi lan diwulang kepriyè anggénipun bone braking (tari nugelkakè balung). Zombie ing film kasebut gadhahi konsép ingkang bénten amarga budayanipun Korea inggih punika ‘ppali ppali’, ingkang gadhah teges cepet-cepet. Saèngga anggénipun mlampah lan sapiturutè kedhah cepet. Alur cariyos lan setting ing keréta ingkang kaisolasi dadosaken raos tegang kagem para pamiyarsa.[3]

Kakirangan[besut | besut sumber]

Film Train to Busan ugi gadhah kakirangan inggih punika anggénipun ngrembakaken narasi cariyos. Narasi cariyos ing paraga-paraga namung dados sampingan. Ing film kasebut wonten adègan Seo Wook (Gong Yoo) mangerténi menawi papan panggènanipun makarya  ingkang damel virus zombie kasebut. Adègan kasebut boten diperlokakè lan sia-sia amargi wonten ing saktengahing film.

Rujukan[besut | besut sumber]


  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng the-numbers.com_Busanhaeng(2016
  2. Sundari, Zulfa Ayu (02 09 2016). "Train to Busan, Saat Mayat Hidup Menginvasi Negeri Ginseng". Check date values in: |date= (help)
  3. Indra, Rahman (09-12-2016). "Train to Busan Jadi Film Blockbuster Asia Tahun Ini". Check date values in: |date= (help)