Tonkotsu ramèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tampilan cedhak ramk tonkotsu

Duduh kaldu sup kanggo ram tonkotsu adhedhasar balung daging babi, lan "tonkotsu" (豚 骨 ing basa Jepang ) tegese "balung daging babi". Duduh kaldu wis disiapake kanthi nggodhok balung daging babi ing banyu sajrone wektu sing akeh, nganti wolung jam, lan duduh kaldu biasane katon mendhung. Bahan-bahan kaldu tambahan bisa kalebu bawang, bawang putih, bawang bombay, jahe, lemak punggung babi, trotter babi, minyak lan bangkai pitik. Kanggo layanan, mie ramen mateng lan irisan weteng daging babi panggang utawa brised ditambahake, lan bahan tambahan bisa kalebu kombu, kikurage, shōyu, tempel kacang cabai, wiji wijen lan liya-liyane. Cara persiyapan tradisional mi mi sing dienggo ing ram tonkotsu yaiku mie supaya angel ing tengah. Sawetara toko ramen ngidini para pelanggan milih tingkat ketege mie, kalebu futsu kanggo standar utawa standar, barigane kanthi hard banget, barikata kanggo al dente lan yawamen kanthi alus. Sawetara restoran uga nyedhiyakake urutan mie nomer loro yen dijaluk pelanggan, ing sistem sing diarani kaedama .

Tonkotsu ramen karo chahan