Tiémoué Bakayoko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tiémoué Bakayoko
Tiémoué Bakayoko.jpg
Bakayoko playing for Chelsea in 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Tiémoué Bakayoko[1]
Tanggal lair (1994-08-17) 17 Agustus 1994 (umur 24)[2]
Papan lair Paris, Prancis[2]
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)[3]
Posisi main Gelandhang Bertahan
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 14
Karir nom
2000–2004 Paris 15ème O.
2004–2006 CA Paris-Charenton
2006–2008 Montrouge FC 92
2008–2013 Rennes
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012–2014 Rennes B 16 (0)
2013–2014 Rennes 24 (1)
2014–2017 Monaco 63 (3)
2017– Chelsea 22 (2)
Tim nasional
2010 Prancis U16 2 (0)
2011 Prancis U17 7 (0)
2011 Prancis U18 2 (0)
2014 Prancis U20 3 (0)
2014–2016 Prancis U21 13 (0)
2017– Prancis 1 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 28 March 2017

Tiémoué Bakayoko (lair 17 Agustus 1994) ya iku juru main bal-balan profésional Prancis sing main kanggo klub Liga Primér Inggris Chelsea F. C. lan tim nasional Prancis.[4] Dhèwèké main minangka gelandhang bertahan amarga nduwèni kaprigelan kanggo nyuda serangan tim mungsuh, lan uga dianggep duwèni kaprigelan sakabèhané, uga duwèni kakuwatan fisik lan atlétisisme, mènèjer Prancis Didier Deschamps njelasaké menawa dhèwèké dadi "gelandhang kang jangkep".

Sawisé nandhang lara cidra, Bakayoko gabung karo akadhemi bal-balan ing Rennes wektu umuré 13 taun.[5] Nalika umur 14 taun, dhèwèké disetujoni bisa mlebu ing akadhemi Clairfontaine.[5] dhèwèké miwiwiti karir senioré ing Rennes, ing ngendi dhèwèké nggawé 24 penampilan sadurungé pindhah menyang AS Monaco FC ing taun 2014 kanthi £ 7 yuta.[5] Ana ing rong mangsa kapisanan ing klub, Bakayoko nglakoni 31 penampilan Ligue 1, nanging dadi starter reguler ing mangsa 2016-17, nyumbang kanggo menang gelar Ligue 1 Monaco ugi mlebu ing skuad Liga Champions UEFA mangsa 2016-17. Ing 2017, dhèwèké gabung karo Chelsea kanthi rega £ 40 yuta.

Bakayoko mlebu ing timnas Prancis lan tandhing ing laga internasional ing Maret 2017.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Squads for 2017/18 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2017. Dijupuk 9 November 2017. 
  2. a b "Tiemoué Bakayoko – Player Profile – Football". Eurosport British. Dijupuk 23 January 2018. 
  3. "Tiemoué Bakayoko". Premier League. Dijupuk 23 January 2018. 
  4. Tiémoué Bakayoko(dipunundhuh tanggal 23 Januari 2018)
  5. a b c Tiemoue Bakayoko ‘arrives for Chelsea medical in coming hours ahead of £35million move’ from Monaco(dipunundhuh tanggal 23 Januari 2018)