Thukpa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Thukpa
Thukpa, Tibetan noodle in Osaka, Japan.jpg
JinisSoup
Tlatah utawa prajaTibet and Nepal
Olah-olahan nasional gegayutanNepal
Buku masakan: Thukpa  Médhia: Thukpa

Thukpa ( Tibetan : ཐུག་ པ ; IPA : /tʰu(k̚)ˀ˥˥.pə˥˥/ ) ya iku sawijining sop mi tibetan, sing asalé ing sisih wétan Tibet . Amdo thukpa (utamané thenthuk ) minangka jinis sing misuwur ing antarané masarakat Tibet lan wong Himalayan ing Nepal . Panganan kasebut uga dikonsumsi ing wilayah Sikkim, Darjeeling, Kalimpong lan Arunachal Pradesh ing India . Suguhan iki uga misuwur ing wilayah Ladakh lan tlatah Himachal Pradesh . Thukpa uga dipangan ing Bhutan, yaiku jinis bubur. [2] Ana macem-macem jinis thukpa ing tradhisi Tibet, kalebu:

Étimologi[besut | besut sumber]

Thukpa wis diterangaké minangka "tembung Tibet umum kanggo sup utawa godhog sing digabungaké karo mi." [1]

Thuppa Nepal

Thukpa Nepal[besut | besut sumber]

Thukpa ing mangkok

Thukpa versi Nepal akéh kena pengaruh saka rasa Nepal lan mulané ngemot lombok bubuk, masala (biasané garam masala ), sing nggawé anget lan pedhes karo rasa kari Nepali sing dominan.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Boi, L.G.; Ltd, M.C.I.P. (2014). Asian Noodles. EBL-Schweitzer. Marshall Cavendish. k. 163. ISBN 978-981-4634-98-4. 
Olah-olahan thukpa