The Twilight Saga : Eclipse

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Twilight Saga: Eclipse
Juru arah David Slade
Juru gawé Wyck Godfrey
Karen Rosenfelt
Juru adegan Melissa Rosenberg
Adhedhasar novel Eclipse oleh
Stephenie Meyer
Juru paraga Kristen Stewart
Robert Pattinson
Taylor Lautner
Bryce Dallas Howard
Billy Burke
Dakota Fanning
Juru musik Howard Shore
Sinématografi Javier Aguirresarobe
Juru besut Nancy Richardson[1]
Art Jones
Kongsi
panggawé
Juru dum Summit Entertainment
Tanggal babar
6 Juni 2010
Suwé
124 menit
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $68 juta[2]
Kalarisan $698,491,347[3]
Novel Eclipse kang wis difilmké

The Twilight Saga: Eclipse, ya iku salah sawijining novél seri Twilight Saga kang kaping papat anggitané Stephenie Meyer. Novel iki uga wis difilmke. Film iki disutradarai déning David Slade, paragané ya iku Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Bryce Dallas Howard, Billy Burke dan isih akèh liyané. Film ini ditayangké ing tanggal 6 Juni 2010.[4] Film iki nyritaké tresna cabang telu antarané Bella, Édward, lan Jacob. Klompok werewolf lan klan Cullen guyub rukun kanggo mbrastha vampir gawénan anyar.[5]

Dalan Cerita[besut | besut sumber]

Ing Seattle kota sing ora adoh saka Forks, Victoria nyokot Riley Biers kanggo nggawé vampor anyar lan kanggo nyerang Bella Swan. Ing Forks, Bella ngomong marang Édward yèn dhèwèké pengèn malih dadi vampir kaya Édward. Nanging Édward menging, sakdurungé dhèwèké nikah, Édward mokal nggawé Bella dadi vampir. Édward isih wedi keselamatané Bella, ananging Jacob mènèhi dalan yèn isih ana klan werewolf kang bisa nglindungi Bella. Bella lunya menyanng La Push kanggo ketemu karo Jacub, Jacub sadhar yèn dhèwèké nyadhung trésna marang Bella. Mula Jacob njaluk ambung marang Bella, anaging Bella wegah lan ninju Jacob. Édward ménéhi piweling yèn aja ngmabung Bella, kajaba Bella dhéwé sing njaluk. Jacob njaluk sepura marang Bella, lan Bella wis nyepurani. Alice ngandhani yèn vampir - vamir kang lagi kagawé arep nyerang bella, mula kulawarga Cullen lan werewolf padha tulung tinulung lan latihan kanggo perang nglawan vampir kang lagi digawé. Édward lan Bella munggah gunung kanggo ndelik saka vampir kang lagi digawé. Benginé Bella ngrungokaké Jacob lan Édward padha pacelathon yèn wong sakloron padha - padha gethingé. Ésuké, sakdurunge Jacob perang nglawan vampir - vampir, Bella njaluk diambung Jacob. Bella sadhar yèn dhèwèké uga nyadhung trésna marang Jacob. Édward weruh, yèn Jacob ngmabung Bella, nanging dhèwèké ora ngamuk, amarga sing njaluk Bella dhéwé, Bella wis ngomong yèn trésnané marang Édward luwih gedhé tinimbang marang Jacob. Nalika Victoria weruh panggonan dhelikané Bella, Édward matèni Victoria, lan Seth matèni Riley. Kulawarga Cullen lan para werewolf padha - padha perang tandhing karo vampir - vampir. Jacob, tangané poklèk, amarga tarung lawan vampir. Anggota Voltury teka, dhèwèké weruh yèn kulawarga Cullen nglindhungi vampir sing nembé lair ya iku Bree Tanner, sing wis nyerah lan ora nglawan Carlisle. Jane, arep golek informasi ngengingi vampir iki lan ngongkon Felix kanggo matèni vampir mau. Cullen nglindhungi supaya vampir mau ora dipateni. Bella marani Jacob lan ngomong yèn dhèwèké luwih milih Édward. Bella lan Édward lunga menyang papan panggonan biasané (lapangan), yèn dhèwèké duwé pamanggih yèn dhèwèké bakal nikah, saresmi, nembe malih dadi vampir. Kuwi kang bisa nggawé Bella luwih bahagia lan kuwat.[6]

Paraga[besut | besut sumber]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Nicole Sperling (2010-03-02). "Summit replaces editor on 'The Twilight Saga: Eclipse'". Entertainment Weekly.  Tèks "dipunundhuh tanggal 2 November 2012 " dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ "The Twilight Saga: Eclipse (2010)". Box Office Mojo. Amazon.com.  Tèks "dipunundhuh tanggal 2 November 2012" dikiwakaké (pitulung)
  3. ^ "The Twilight Saga: Eclipse (2010)". Box Office Mojo.  Tèks "dipunundhuh tanggal 2 November 2012" dikiwakaké (pitulung)
  4. ^ Cithakan:InTwilight Saga, Eclipse.htm(dipunundhuh tanggal 2 November 2012)
  5. ^ (en)[1](dipunundhuh tanggal 2 November 2012)
  6. ^ (en)Twilight Saga: Eclipse.htm(dipunundhuh tanggal 2 November 2012)