Edward Cullen

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Edward Cullen

Édward Cullen ya iku tokoh fiktif anggitané Stephenie Meyer, ing sajroné carita Twilight Saga. Édward Cullen malih dadi vampir amarga dicokot bapak angkaté ya iku Carlisle Cullen. Édward lan kulawarga Cullen liyané omah - omah ing Olympic Coven. Édward nandang tresna lan nikah karo Isabella Marie 'Bella' Swan lan duwé anak jenengé Renesmee Carlie Cullen.[1]

Watak[besut | besut sumber]

Édward digambarké dadi wong sing apik, penyayang, sopan. Pawongané ganteng, diibaratké kaya dewa Adonis. Stephenie Meyer nggambarké Édward dadi pawongan sing pesimis. Dhéwéké duwé pamanggih yèn dhéwéké ora isa nyenengké Bella. Bella iku sekabéhané kanggo Édward, amarga dhéwéké isa urip wong loro karo Bella nganti éntuk anak (Renesmee), iku sing isa gawé Édward wani menèh, wis ora wedi karo Volturi.[2] Dhéwéké isa maca pikirané wong, uga vampir sing paling cepet. Bal matané warnané emas, ora kaya manungsa liyané, kulité putih pucet, awaké atis kaya ès. Yèn kena srengèngè, Édward ora kobong, ananging malah kemileng kaya kristal.[3]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Cullen.htm(dipunundhuh tanggal 2 November 2012)
  2. ^ (en)[1](dipunundhuh tanggal 2 November 2012)
  3. ^ (en)[2](dipunundhuh tanggal 2 November 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Edward_Cullen&oldid=998830"