Edward Cullen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Edward Cullen

Édward Cullen ya iku tokoh fiktif anggitané Stephenie Meyer, ing sajroné carita Twilight Saga. Édward Cullen malih dadi vampir amarga dicokot bapak angkaté ya iku Carlisle Cullen. Édward lan kulawarga Cullen liyané omah - omah ing Olympic Coven. Édward nandang tresna lan nikah karo Isabella Marie 'Bella' Swan lan duwé anak jenengé Renesmee Carlie Cullen.[1]

Watak[besut | besut sumber]

Édward digambarké dadi wong sing apik, penyayang, sopan. Pawongané ganteng, diibaratké kaya déwa Adonis. Stephenie Meyer nggambarké Édward dadi pawongan sing pesimis. Dhèwèké duwé pamanggih yèn dhèwèké ora bisa nyenengké Bella. Bella iku sekabéhané kanggo Édward, amarga dhèwèké bisa urip wong loro karo Bella nganti éntuk anak (Renesmee), iku sing bisa gawé Édward wani menèh, wis ora wedi karo Volturi.[2] Dhèwèké bisa maca pikirané wong, uga vampir sing paling rikat. Bal matané warnané emas, ora kaya manungsa liyané, kulité putih pucet, awaké atis kaya ès. Yèn kena srengèngè, Édward ora kobong, ananging malah kemileng kaya kristal.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Cullen.htm(dipunundhuh tanggal 2 November 2012)
  2. ^ [1](dipunundhuh tanggal 2 November 2012)
  3. ^ [2](dipunundhuh tanggal 2 November 2012)