The Reader (filem 2008)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Reader
250px
Poster film The Reader
Disutradarani Stephen Daldry
Diprodhuseri Anthony Minghella
Sydney Pollack
Donna Gigliotti
Redmond Morris
Diskénariyoni David Hare
Adhedhasar The Reader (Der Vorleser)
déning Bernhard Schlink
Dibintangi Kate Winslet
Ralph Fiennes
David Kross
Alexandra Maria Lara
Lena Olin
Bruno Ganz
Dimusiki Nico Muhly
Sinématografi Chris Menges
Roger Deakins
Dibesut déning Claire Simpson
Perusahaan
prodhuksi
Mirage Enterprises
Neunte Babelsberg Film GmbH
Dibabar déning The Weinstein Company
Tanggal metu
  • Dhésèmber 10, 2008 (2008-12-10) (New York)
  • Dhésèmber 12, 2008 (2008-12-12) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 30, 2009 (2009-01-30) (secara luas di Amerika Serikat)
  • Fèbruari 26, 2009 (2009-02-26) (Jerman)
Suwéné
124 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Jerman
Basa Bahasa Inggris
Bahasa Jerman
Bahasa Yunani
Rantaman $32 juta[2]
Kalarisan $108.901.967[2]

The Reader yaiku film drama romantis 2008 sing disutradarani dening Stephen Daldry lan digawe dening Anthony Minghella, Sydney Pollack, Donna Gigliotti lan Redmond Morris. Naskah film iki ditulis dening David Hare adhedhasar novel The Reader (Der Vorleser) dening Bernhard Schlink. Bintang film Kate Winslet, Ralph Fiennes, David Kross, Alexandra Maria Lara, Lena Olin lan Bruno Ganz .

Film The Reader wiwit ditayangke ing New York ing 10 Desember 2008 lan ditayangke ing Jerman nalika 26 Februari 2009. [3] Film iki dirilis ing Amerika Serikat tanggal 12 Desember 2008 kanthi winates lan tanggal 30 Januari 2009. Film kasebut ditampa kanthi ulasan beragam seka para juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Kate Winslet minangka Hanna Schmitz
  • Ralph Fiennes minangka Michael Berg
    • David Kross minangka nom-noman Michael Berg
  • Alexandra Maria Lara minangka Ilana Mather, korban ing sawijining kamp konsentrasi
  • Lena Olin minangka Rose Mather lan Ilana Mather
  • Bruno Ganz minangka Profesor Rohl, sing lulus saka Holocaust
  • Vijessna Ferkic minangka Sophie, kanca sekolah Michael
  • Karoline Herfurth minangka Marthe, kanca kuliah Michael
  • Burghart Klaußner minangka hakim ing pangadilan Hanna
  • Linda Bassett minangka Ny. Brenner, petugas tahanan
  • Hannah Herzsprung minangka Julia, putri Michael
  • Susanne Lothar minangka Carla Berg
  • Florian Bartholomäi minangka Thomas Berg
  • Volker Bruch minangka Dieter Spenz, mahasiswa seminar

Jawaban kritis[besut | besut sumber]

Film Reader nampa ulasan beragam seka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 62%, miturut 193 ulasan, kanthi rating rata-rata 6.4 / 10. [4] Adhedhasar Metacritic, film iki entuk nilai 58 saka 100, adhedhasar 38 kritik, nuduhake "rata-rata ulasan". [5]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Reader nampa $ 34,194,407 ing Amerika Utara lan $ 74,707,560 ing negara liyane. Total pendapatane sing ditampa dening film iki nganti $ 108,901,967, ngluwihi anggaran produksi film $ 32 yuta. [2]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 168,051, manggoni urutan kaping 25 ing box office. Nanging, ing bukaane akhir minggu secara luas, film iki entuk $ 2,380,376, manggoni posisi kaping 15 ing box office. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Reader (15)". British Board of Film Classification. December 2, 2008. Dijupuk June 17, 2013. 
  2. a b c d "The Reader (2008)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  3. "Kate Winslet's natural beauty shines at The Reader premiere". The Daily Telegraph. December 4, 2008. Dijupuk March 22, 2018. 
  4. "The Reader (2008)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  5. "The Reader reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]