The Invitation (filem 2015)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Invitation
The Invitation (2015 film) POSTER.png
Theatrical release poster
Disutradarani Karyn Kusama
Diprodhuseri
Ditulis déning
  • Phil Hay
  • Matt Manfredi
Dibintangi
Dimusiki Theodore Shapiro
Sinématografi Bobby Shore
Dibesut déning Plummy Tucker
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Drafthouse Films
Tanggal metu
  • 13 Maret 2015 (2015-03-13) (SXSW)
  • 8 April 2016 (2016-04-08) (Amérika Sarékat)
Suwéné
100 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Basa Inggris
Rantaman $1 yuta[1]
Kalarisan $354,835[2]

The Invitation inggih punika filem thriller saking Amérika Sarékat ingkang kadamel taun 2015. Filem punika dipunsutradarani Karyn Kusama, adhedhasar skénario anggitanipun Phil Hay lan Matt Manfredi. Ingkang maragani filem punika antawisipun Logan Marshall-Green, Tammy Blanchard, Michiel Huisman, lan Emayatzy Corinealdi. The Invitation dipun-giyaraken kaping pisan surya 13 Maret 2015, nalika pahargyan SXSW.[3] Filem punika dipunbabar winatesan ing surya 8 April 2016 lan didum lumantar video on demand déning Drafthouse Films.[4]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Ing wulan Mèi 2012 kawartosaken bilih Luke Wilson, Zachary Quinto, Topher Grace, lan Johnny Galecki wiwitanipun katetepaken badhé maragani filem punika, sesarengan kaliyan Karyn Kusama ingkang ngayahi jejibahan minangka sutradara, adhedhasar skénario anggitanipun Phill Hay lan Matt Manfredi, wondéné XYZ Films badhé ndamel filem punika sesarengan Martha Griffin, Manfredi dan Hay.[5] nanging ing wulan Juli 2014 dipunpratélakaken bilih pandamelan filem punika wonten éwah-éwahan, inggih punika Logan Marshall-Green, Michiel Huisman, Emayatzy Corinealdi, Lindsay Burdge, John Carroll Lynch badhé maragani filem punika, kanthi juru damel Gamechanger Films.[6]

Filem punika dipun-giyaraken kaping pisan nalika adicara South by Southwest tanggal surya 13 Maret 2015.[7] Boten dangu salajengipun dipunwartosaken bilih Drafthouse Films sampun numbas hak pangeduman filem punika.[8] Salajengipun, filem pikantuk pangormatan dipun-giyaraken ing pahargyan London Film Festival surya 9 Oktober 2015.[9] The Invitation dipunbabar winatesan ing surya 8 April 2016 ugi dipundum lumantar video on demand.[10]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ B. Vary, Adam (April 7, 2016). "I'm Not Going Away, People". Buzz Feed. Dijupuk December 31, 2016. 
  2. ^ "The Invitation (2016)". Box Office Mojo. Dijupuk December 31, 2016. 
  3. ^ LaBrie, Sarah. "Director Karyn Kusama talks about her ensemble horror film The Invitation". Dijupuk 10 April 2015. 
  4. ^ Collis, Clark (February 11, 2016). "Mayhem is on the menu in new trailer for The Invitation". EntertainmentWeekly.com. Dijupuk February 12, 2016. 
  5. ^ Tartaglione, Nancy (May 11, 2012). "Luke Wilson, Zachary Quinto, Topher Grace Accept Karyn Kusama & XYZ's 'Invitation'". Deadline.com. Dijupuk April 8, 2016. 
  6. ^ Yamato, Jen (July 14, 2014). "Karyn Kusama's 'The Invitation' The Next Gamechanger Pic". Deadline.com. Dijupuk April 10, 2015. 
  7. ^ "The Invitation". South by Southwest. Dijupuk April 8, 2016. 
  8. ^ Kang, Inkoo. "Karyn Kusama's 'The Invitation' Bought by Drafthouse Films". Dijupuk 10 April 2015. 
  9. ^ Thickens, Holly (October 6, 2015). "#LFF 2015 BFI London Film Festival: THE INVITATION Review". ScreenRelish.com. Dijupuk April 8, 2016. 
  10. ^ Jaugernath, Kevin (February 11, 2016). "Watch: Dinner Gets Deadly In New Trailer For Karyn Kusama's 'The Invitation'". Indiewire.com. Dijupuk February 12, 2016. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Javanese ka.svg Artikel iki ditulis nganggo basa krama.