The Giver (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Giver
250px
Poster film The Giver
Disutradarani Phillip Noyce
Diprodhuseri Neil Koenigsberg
Nikki Silver
Diskénariyoni Michael Mitnick
Robert B. Weide
Adhedhasar The Giver
déning Lois Lowry
Dibintangi Jeff Bridges
Meryl Streep
Brenton Thwaites
Alexander Skarsgård
Odeya Rush
Katie Holmes
Taylor Swift
Dimusiki Marco Beltrami
Sinématografi Ross Emery
Dibesut déning Barry Alexander Brown
Perusahaan
prodhuksi
Walden Media
Dibabar déning The Weinstein Company
Tanggal metu
  • Agustus 11, 2014 (2014-08-11) (New York)
  • Agustus 15, 2014 (2014-08-15) (Amerika Serikat)
Suwéné
97 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $25 juta[2]
Kalarisan $66,980,456[2]

The Giver nggih punika filem drama fiksi ilmiah romantis saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2014. Filem punika kaarahaken déning Phillip Noyce kanthi juru damel Neil Koenigsberg lan Nikki Silver. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Michael Mitnick lan Robert B. Weide adhedhasar saking novel sesirah The Giver ingkang dipunanggit déning Lois Lowry. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Jeff Bridges, Meryl Streep, Brenton Thwaites, Alexander Skarsgård, Odeya Rush, Katie Holmes lan Taylor Swift.

Filem The Giver dipungiyaraken kaping pisan wonten New York ing surya 11 Agustus 2014 lajeng kababar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat surya 15 Agustus 2014.[3] The Giver pikantuk pangalembana saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Miturut juru kritik[besut | besut sumber]

Filem The Giver nampèni pangalembana rerata saking para juru kritik. Miturut Rotten Tomatoes, filem punika pikantuk pandhemenan 35%, adhedhasar saking 154 pambiji, kanthi rata-rata 5.3/10.[4] Wondéné Metacritic, filem niki pikantuk biji 47 saking 100, adhedhasar pambijinipun 33 juru kritik.[5] Lajeng CinemaScore mratélaaken bilih filem punika pikantuk biji "B+" saking pamirsa, antawis A+ dumugi F.[6]

Box office[besut | besut sumber]

Filem The Giver kasil ngempalaken arta dumugi $45,090,374 saking Amérika Ler, lan $21,890,082 saking negari sanèsipun, kanti gunggung ageng dumugi $66,980,456, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem pandamelan, nggih punika $25 yuta.[2]

Wonten ing panggiyaran pungkasane peken, filem pikantuk arta $12,305,016, kasil manggeni urutan kaping gangsal ing box office sawingkingipun filem Teenage Mutant Ninja Turtles, Guardians of the Galaxy, Let's Be Cops lan The Expendables 3.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Giver (12A)". British Board of Film Classification. September 3, 2014. Dijupuk September 3, 2014. 
  2. a b c d "The Giver (2014)". Box Office Mojo. Dijupuk December 13, 2014. 
  3. Ford, Rebecca (July 11, 2014). "'The Giver' to Screen in 250 Theaters Across the U.S. During Premiere". The Hollywood Reporter. Dijupuk July 12, 2014. 
  4. "The Giver (2014)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  5. "The Giver reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 
  6. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]