Taylor Swift

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Taylor Swift

Taylor Alison Swift yaiku penyanyi kondhang saka Amérikah kang lahir nalika 13 Dhesèmber 1989 ing Reading, Pennsylvania. Dhèwèké iku penyanyi kondhang saka Amérikah kang jangkoan médhia lan pandemen ing saantero donya. Lelakon uripé nalika umur 14 taun dhèwèké pindhah menyang Nashville, Tennessee kanggo ngupaya urip kang luwih becik ing bidhang musik. Dhèwèké nyawiji karo label Big Machine Records lan nyandhang status minangka penyanyi paling enom kang nyambut gawé bareng karo omah prodhuksi Sony / ATV Musik.

Album[besut | besut sumber]

Debut album pisanané yaiku Taylor Swift kang diluncurké taun 2006. Albumé iki nyabet gelar album paling dawa ing taun 2000-an ing Amérikah Sarékat. Laguné ketelu ing album iki, "Our Song" kang ndadekaké Taylor penyanyi paling enom kang nulis laguné dhéwé lan nggawaké lagu kang kasil mapan ing tangga lagu Hot Country Songs ndhuwur dhewe. Disusul Album Fearless taun 2008. Lagu kang hits yaiku "Love Story" lan "You Belong With Me". Album iki dadi album kang paling laris ing 2009 ing Amérikah Sarékat lan menangké papat penghargaan saka Grammy Awards. Penyanyiné, Taylor Swift uga menangké penghargaan minangka penyanyi paling enom Album of the Year.

Diskografi[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Tur[besut | besut sumber]