The Lorax (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Lorax
Gambar:Lorax teaser poster.jpg
Poster rilis teatrikal
DisutradaraniChris Renaud
Kyle Balda
DiprodhuseriChris Meledandri
Janet Healy
DiskénariyoniKen Daurio
Cinco Paul
AdhedhasarThe Lorax
déning Dr. Seuss
DibintangiDanny DeVito
Zac Efron
Taylor Swift
Ed Helms
Rob Riggle
Betty White
Jenny Slate
DimusikiJohn Powell[1]
Dibesut déningClaire Dodgson
Steven Liu
Ken Schretzmann
Perusahaan
prodhuksi
Illumination Entertainment
Dibabar déningUniversal Pictures
Tanggal metu
  • Maret 2, 2012 (2012-03-02)
Suwéné
86 Menit
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$70 juta[2]
Kalarisan$310,602,260[2]

The Lorax nggih punika filem animasi 3D saking Amérikah Sarékat taun 2012. Filem punika dipundamel kanthi ngangkat saking buku carita kanthi sesirah ingkang sami anggitanipun Dr. Seuss. The Lorax kaarahaken déning Chris Renaud lan Kyle Balda. Wondéné Chris Meledandri sesarengan Janet ngayahi jejibahan minangka juru damel. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Ken Daurino lan Cinco Paul. Para panyulih suwante ingkang kadhapuk wonten filem punika antawisipun Zac Efron, Taylor Swift, Danny DeVito lan Betty White. Filem punika kababar déning Universal Pictures ing surya 2 Maret 2012, ngepasi kaliyan pèngètan ambal warsanipun Dr. Seuss kaping-108.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Zac Efron minangka Ted Wiggins.[3]
  • Taylor Swift minangka Audrey.[3]
  • Danny DeVito minangka The Lorax.
  • Ed Helms minangka the Once-ler.
  • Rob Riggle minangka Aloysius O'Hare.
  • Betty White minangka Grammy Norma.[1]
  • Jenny Slate minangka Mrs. Wiggins.[4]
  • Nasim Pedrad minangka the ibu Once-ler's.
  • Stephen Tobolowsky minangka Uncle Ubb.
  • Elmarie Wendel minangka Aunt Grizelda.
  • Danny Cooksey minangka Brett and Chet.

Musik[besut | besut sumber]

Skor musik kagem filem The Lorax kanthi sesirah Dr. Seuss' The Lorax: Original Motion Picture Score.

Kabèh lagu ditulis lan disusun déning John Powell[5]

No. Judhul Durasi
1. "Ted, Audrey and the Trees"   2:36
2. "Granny to the Edge"   2:33
3. "Wasteland"   2:17
4. "Truffula Valley Fantasy dan The Lorax Humming Fish"   5:00
5. "Onceler & Lorax Meet"   2:35
6. "O’Hare Warns Ted"   3:21
7. "The River Bed"   4:03
8. "Houseguests"   3:12
9. "Valley Exodus"   4:54
10. "The Last Seed"   4:54
11. "Thneedville Chase"   5:04
12. "At the Park"   3:12
13. "Funeral For a Tree"   2:10
Durasi Total:
45:51

Panggiyaran ing televisi Indonesia[besut | besut sumber]

Filem punika sampun dipunsulih suwanten wonten abasa Indonesia (nanging soundtrack taksih wonten abasa Bahasa Inggris) lan kagiyaraken kaping pisan wonten stasiyun Global TV surya 1 Agustus 2014 lajeng ngalih wonten RCTI kalih taun salajengingpun, surya 2 Agustus 2017.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Goldberg, Matt (March 17, 2011). "Taylor Swift Joins Voice Cast of THE LORAX; New Image Released". Collider. Dijupuk August 21, 2011. 
  2. a b "Dr. Seuss' The Lorax (2012)". Box Office Mojo. Internet Movie Database. 
  3. a b Radish, Christina (January 30, 2012). "10 Things to Know About DR. SEUSS’ THE LORAX From Our Editing Room Visit; Plus an Interview with Producer Chris Meledandri". Collider.com. Dijupuk January 30, 2012. 
  4. Sytsma, Alan (October 29, 2010). "Jenny Slate Throws Epic Engagement Parties, Starts Every Morning With Coffee in Bed". New York Magazine. Dijupuk December 26, 2011. 
  5. "Dr. Seuss' The Lorax". Varèse Sarabande. Dijupuk February 26, 2012. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]