The Fault in Our Stars (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Fault in Our Stars
250px
Poster film The Fault in Our Stars
DisutradaraniJosh Boone
DiprodhuseriMarty Bowen
Wyck Godfrey
DiskénariyoniScott Neustadter
Michael H. Weber
AdhedhasarThe Fault in Our Stars
déning John Green
DibintangiShailene Woodley
Ansel Elgort
Laura Dern
Sam Trammell
Nat Wolff
Willem Dafoe
DimusikiMike Mogis
Nate Walcott
SinématografiBen Richardson
Dibesut déningRobb Sullivan
Perusahaan
prodhuksi
Temple Hill Entertainment
Dibabar déning20th Century Fox
Tanggal metu
Suwéné
126 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$12 juta[2]
Kalarisan$307,166,834[2]

The Fault in Our Stars yaiku film drama romantis Amerika Serikat taun 2014 sing diarahake dening Josh Boone lan digawe dening Marty Bowen lan Wyck Godfrey. Manuskrip film iki ditulis dening Scott Neustadter lan Michael H. Weber adhedhasar novel The Fault in Our Stars dening John Green . Juru Paragane Shailene Woodley, Ansel Elgort, Laura Dern, Sam Trammell, Nat Wolff lan Willem Dafoe .

Film The Fault in Our Stars wiwit tayang ing Festival Film Internasional Seattle tanggal 16 Mei 2014 [3] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 6 Juni 2014.[4] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Shailene Woodley minangka Hazel Grace Lancaster
    • Lily Kenna minangka Hazel enom
  • Ansel Elgort minangka Perairan Augustus "Gus"
  • Nat Wolff minangka Iskak
  • Laura Dern minangka Frannie Lancaster
  • Sam Trammell minangka Michael Lancaster
  • Willem Dafoe minangka Peter van Houten
  • Lotte Verbeek minangka Lidewij Vliegenthart
  • Mike Birbiglia minangka Patrick
  • Ana Dela Cruz minangka Dr. Maria
  • Milica Govich minangka Mrs. Waters
  • David Whalen minangka Pak. Waters
  • Emily Peachey minangka Monica
  • Emily Bach minangka ibune Monica
  • Carole Weyers minangka Anne Frank

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film The Fault in Our Stars nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film iki nduweni rating 80%, miturut 210 review, kanthi rating rata-rata 6.9 / 10.[5] Adhedhasar Metacritic, film iki pikantuk nilai saka 69 saka 100, adhedhasar 45 kritik, nuduhake "review apik".[6] Adhedhasar CinemaScore, film iki pikantuk nilai "A" saka panonton film kanggo skala A + nganti F.[7]

Box office[besut | besut sumber]

Film The Fault in Our Stars pikantuk $ 124,872,350 ing Amerika Utara lan $ 182,294,484 ing negara liya. Total pikantuk sing ditampa dening film iki nganti $ 307,166,834, ngluwihi biaya produksi filme yaiku $ 12 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 48,002,523, ndadikake posisi paling dhuwur ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Fault in Our Stars (12A)". British Board of Film Classification. May 8, 2014. Dijupuk May 24, 2018. 
  2. a b c d "The Fault in Our Stars (2014)". Box Office Mojo. Dijupuk May 24, 2018. 
  3. Johns, Nikara (April 30, 2014). "‘Boyhood,’ ‘The Fault in Our Stars’ to be Featured at Seattle Film Festival". Variety. Dijupuk May 24, 2018. 
  4. Deutsch, Lindsay (October 8, 2013). "'The Fault In Our Stars' movie gets a release date". USA Today. Dijupuk October 10, 2013. 
  5. "The Fault in Our Stars (2014)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  6. "The Fault in Our Stars reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 
  7. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]