The Avengers (filem 2012)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Marvel's The Avengers[1] ( diklasifikasikaké miturut jeneng Marvel Avengers Assemble ing Inggris lan Irlandia),[2][3] utawa kéwalané The Avengers, ya iku filem adi manungsa kang dhedhasar saka komik tim adi manungsa Marvel kang jenengé padha, filem iki diprodhuksi déning Marvel Studios lan di distribusikaké déning Walt Disney Studios Motion Pictures.1 Filem iki minangka filem angka 6 ing Marvel Cinematic Universe. Filem iki di sutradharai déning Joss Whedon lan naskah filem iki uga ditulis déning Joss Whedon lan ing filem iki diparagani déning  Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgård, lan Samuel L. Jackson. Ing filem iki, Nick Fury, minangka dirèktur organisasi karan jeneng S.H.I.E.L.D., recruits Iron Man, Captain America,  Hulk, lan Thor supaya nggawé tim kanggo ngendegaké adhiné thor ya iku Loki kang arep nguwasani bumi.

Pangembangan filem iki diwiwiti nalika  Marvel Studios nampa silihan saka Merrill Lynch ing wulan April taun 2005. Sawisé nampa kasuksèsan saka filem Iron Man ing wulan Mèi taun 2008, Marvel mbiwara yèn The Avengers bakal digebyakaké ana ing wulan Juli taun 2011. karo mlebuné Johansson ing wulan Maret taun 2009, gebyagan filem iki diundur nganti taun 2012. Whedon mlebu ing pangembangan filem iki ing wulan April taun 2010 lan nulis ulang naskah filem asli kang saka Zak Penn. Produksi filem diwiwiti ing wulan April taun 2011 ing Albuquerque, Mèksiko anyar, sadurungé pindah menyang Cleveland, Ohio, ing wulan Agustus lan kutha New York ing wulan September. Film iki diowahi dadi 3D ing pungkasan produksi.

Rujukan[besut | besut sumber]