Robert Downey Jr.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Robert John Downey, Jr.
Robert Downey Jr-2008.JPG
Pratélan latar wuri
SakaNew York City, U.S.
PakaryanAktor, prodhuser, penyanyi, panyerat tembang
Mangsa akarya1970–present

Robert Downey Jr. tepang kaliyan akting wiwit yuswanipun 5 taun. Wonten umur punika Robert wonten ing filem POUND amargi bapakipun sutradara lan prodhuser filem-filem underground.

Rikala yuswa 20 taun, Robert mlebet ing serial SATURDAY NIGHT LIVE ingkang saged ndadosaken piyambakipun ing Hollywood kanggé ngelajengaken kariripun. Robert naté dipunnominasiakenan dados aktor ingkang saé piyambak Oscar déning main filem CHAPLIN ing taun 1992.

Karir Robert Downey Jr.[besut | besut sumber]

Robert Downey Jr. naté gadhah panghargaan Golden Globe Award dados peran pambiyantu ingkang saé piyambak ingkang dados Larry Paul ing serial TV ALLY MCBEAL. Aktor ingkang miyos tanggal 4 April 1965 ing New York ingkang tepang kaliyan Susan (sutradara filem GOTHIKA), garwanipun, amargi piyambakipun main ing filem GOTHIKA.

Mboten kirang saking 70 filem layar ageng sampun dipunlintangi déning aktor ingkang dados tokoh Tony Stark ing sekuel IRON MAN taun 2010.

Ing taun 2008, Downey sampun gadhah kathah pujian ing filem TROPIC THUNDER. Piyambakipun gadhah nominasi kanggé kategori Best Supporting Actor kanggé tokoh Kirk Lazarus ing Golden Globe Award lan Academy Award.[1]

Film saking Robert Downey Jr.[besut | besut sumber]

The Avengers

  1. 2011Sherlock Holmes: A Game of Shadows (post-production)
  2. 2010Due Date
  3. 2010Love & Distrust (video)
  4. 2010Iron Man 2
  5. 2009Sherlock Holmes
  6. 2009The Soloist
  7. 2008Tropic Thunder: Rain of Madness
  8. 2008Tropic Thunder
  9. 2008The Incredible Hulk
  10. 2008Iron Man
  11. 2008Iron Man
  12. 2007Charlie Bartlett
  13. 2007Lucky You
  14. 2007IZodiac
  15. 2006Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus
  16. 2006A Scanner Darkly
  17. 2006The Shaggy Dog
  18. 2006A Guide to Recognizing Your Saints
  19. 2005Family Guy (TV series)
  20. 2005Good Night, and Good Luck.
  21. 2005Kiss Kiss Bang Bang
  22. 2005Game 6
  23. 2004Eros
  24. 2003Gothika
  25. 2003The Singing Detective
  26. 2003Whatever We Do
  27. 2000-2002Ally McBeal (TV series)
  28. 2002Lethargy (short)
  29. 2000Auto Motives
  30. 2000Wonder Boys
  31. 1999IBlack and White
  32. 1999Bowfinger
  33. 1999Friends & Lovers
  34. 1999In Dreams
  35. 1998U.S. Marshals
  36. 1998The Gingerbread Man
  37. 1997Hugo Pool
  38. 1997Two Girls and a Guy
  39. 1997One Night Stand
  40. 1996Danger Zone
  41. 1995Restoration
  42. 1995Mr. Willowby's Christmas Tree
  43. 1995Home for the Holidays
  44. 1995Richard III
  45. 1994Only You
  46. 1994Natural Born Killers
  47. 1994Hail Caesar
  48. 1993Short Cuts
  49. 1993Heart and Souls[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 28 September 2011)
  2. www.imdb.com(dipuntingali tangga; 28 September 2011)