Thales

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Thales

Thales (basa Yunani: Θαλης, 624-545 SM) saka Miletos, Yunani (saiki bagéyan saka Turki) iku filsuf sepisanan sadurungé jaman Sokrates. Miturut panjenengané, zat utama sing dadi dhasar samubarang matèri ya iku banyu. Salah saji muridé sing paling pinunjul ya iku Anaximander.

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Filsuf pra-Sokrates

Mazhab Miletos: Thales · Anaximander · Anaximenes

Mazhab Pythagoras: Pythagoras · Alkmeo · Philolaos · Archytas

Mazhab Efesos: Herakleitos — Mazhab Elea: Xenophanes · Parmenides · Zeno · Melissos

Pluralisme: Anaxagoras · Empedokles — Atomisme: Leukipos · Demokreitos

Sophisme: Protagoras · Prodicos · Gorgias · Hipias · Kritias

Diogenos Apollonia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Thales&oldid=966590"