Xenophanes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Xenophanes ing abad-17

Xenophanes saka Kolophon ya iku filsuf kang kalebu sajeroning Madahab Elea. Uripé ing antarané taun 570-475 SM. Miturut tradisi Yunani, Xenophanes iku wong kang yasa Madahab Elea kang uga dadi guruné Permeides.[1] Amarga pamikirané akèh ditulis ing geguritan, mulané dhèwèké asring karan pujangga. Geguritané ora mung bab filsafat sajatiné, akèh uga bab kabudayan, katresnan, perang lan babad.[1] Xenophanes iku salah sawijining penyair kuna kang wis nyerat babagan urip ing tembé. Nanging, ora kabèh wong seneng karo filsuf iki, dhewekè tau urip ana ing pambuwangan ing tlatah Sicily.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b T.V. Smith, ed. 1956. Philosophers Speaks for Themselves: From Thales to Plato. Chicago, London: The University of Chicago Press. P. 14-15.
  2. "Xenophanes of Colophon" The Oxford Dictionary of Philosophy. Simon Blackburn. Oxford University Press, 2008. Oxford Reference Online. Oxford University Press. 12 October 2011.