Terry Putri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Terry Putri
Terry putri 221.jpg
PakaryanPresenter, aktris
PasanganRully Johan (pegat)
Wong tuwaH. Yusrip Enaniey (alm) (bapak)
H. Tiny Yusrip (ibu)

Terry Putri utawa kang duwé jeneng dawa Terry Naharyana Enani Putri iku salah siji aktris, bintang modhél lan presenter program televisi.[1] Terry miwiti karir dadi bintang iklan prodhuk Wim Cycle (1996) lan PRV Electronic, (1999).[1] Sawisé iku, Terry Putri main ing seni peran lan presenter.[1]

Sinetron kang tau dibintangi Terry Putri Rada Pahlawan Kebajikan nalika taun 2000, Saras Pembela Kebenaran (2001), Ryo, Penyelamat Bumi (2002), Cowok Ok Cewek Ok-Warkop (2004), Putri Duyung 2 (2004) lan Sheila (2003-2004).[1] Saliyané dadi juru main sinétron, Terry uga dadi presenter gosip Insert kang dibabarake déning TransTV, program acara sport (Trans7), program game, kuis, jalan-jalan lan talk show.[1]

Terry Putri lair ing Banjarmasin tanggal 1 Dhésèmber 1979.[2] Terry Putri iku putrane H. Yusrip Enaniey (alm) lan H. Tiny Yusrip.[2] Terry Putri duwé adhi putri kang jenenge Dewi Oktaviana Enani Putri lan Jeananiey Adinda Putri.[1]

Terry Putri dilamar Rulli Johan nalika 3 Dhésèmber 2002.[1] Terry nikah tanggal 5 Dhésèmber 2009 ing Masjid Nurul Badar, Pasar Minggu, Jakarta Selatan, kanthi mas kawin wujud ali-ali emas putih 9,7 gram saha berliyan ing 12 titik, kadar 0,2 karat.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Radar Pahlawan Kebajikan, Produksi: Indosiar, 2000
  • Saras, Pembela Kebenaran, Produksi: Indosiar, 2001
  • Ryo, Penyelamat Bumi, Produksi: Indosiar, 2002
  • Cowok OK Cewek OK-Warkop, Produksi: Soraya Film, 2004
  • Putri Duyung 2, Produksi: Soraya Film, 2004
  • Sheila, (Leading Role) Produksi: Indosiar, 2003, 2004

Iklan[besut | besut sumber]

  • Wim cycle, Produksi: Advindo ,1996
  • PRV Electronic, Produksi: Dede Yusuf Prod, 1999
  • A Mild Soundranaline, Produksi, RT Films, 2003

TV Host[besut | besut sumber]

  • Sensasi Kobatama, (Program ulah raga) SCTV, 1999-2000
  • Highlight Kobatama, (Program ulah raga) SCTV, 2000
  • Preview Kobatama, (Program ulah raga) SCTV, 2000
  • Home Sweet Home, (Life sytle) TPI, 2001
  • Trans Tune-in, (Talk Show) TransTV, 2002
  • Kuis Transinema, (Kuis) TransTV, 2002
  • NBA Games, (karo Udjo P Proj, Program ulah raga), Indosiar, 2001-2003
  • WNBA Action, (Program ulah raga), Indosiar, 2003
  • Asmaradana, (karo Slamet Raharjo, Talk Show) Lativi, 2003
  • Panjat Pinang, (karo Gugun Gondrong, Games) Lativi, 2003
  • Road to Vietnam, (Program ulah raga) ANTV, 2003
  • Adu Heboh, (karo Gugun Gondrong, Games) Lativi, 2004
  • Bola 9 Billiard, (karo Uli herdianansyah, Program ulah raga) ANTV, 2004
  • Diary Sinetron AFI Menuju Puncak (Reality Show) Indosiar, 2004
  • Insert ing TransTV
  • The Master, ngancani Nico Siahaan, 2009

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 21 September 2011)
  2. a b infoselebindo.com(dipundhuh tanggal 21 September 2011)