Gugun Gondrong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gugun Gondrong
Gugun gondrong 029.jpg
Gugun sarampungane gerah
LairGunawan Hendromartono
Jeneng liyaGugun Gondrong
Pakaryanpembawa acara, aktor
BojoAnna Marissa
AnakLionel Guna Evan Cuervo

Muhammad Gunawan Hendromartono kondhang kanthi jeneng Gugun Gondrong (lair 30 Januari 1969; umur 51 taun).[1] Gugun Gondrong iku salah sijiné pembawa acara televisi lan aktor kang asalé saka Indonésia.[1] Penggemar Persija iki misuwur dadi presenter nalika taun 1990-an.[1] Gugun Gondrong uga tau main ing filem layar lebar kang judhulé Kamulah Satu-Satunya.[1] Ing filem iki Gugun Gondrong dadi juru main pendukung.[1] Ing filem iki gugun meranaké The Jakmania.[1] Iki ora béda adoh saka sedinané, awit Gugun dadi salah sijiné penggagas lan pengurus kelompok pendukung (supporter) kesebelasan bal-balan Persija.[1] Nalika taun 2004 Gugun ngethok rambute dadi cekak, kamangka rambut iki wis didawakaké nganti suwené 20 taun.[2] Gugun nikah karo Anna Marissa kang umuré 16 taun luwih enom tinimbang dhewéké nalika tanggal 23 Dhésèmber 2007.[1] Akad nikah leloroné dilaksananké ing Pusat Primata Schmutzer, Ragunan.[1]

Nalika tanggal 13 September 2008, Gugun digawa ing rumah sakit awit Gugun ora sadar wiwit sore wingi dina.[1] Hasil pemeriksaan dhokter bedhah ahli saraf nerangaké yèn Gugun nduwé lelara tumor ing polo pérangan kiwa ngarep lan ana penggumpalan utawa pembendungan cuwèran polo kang menek batabg uthek.[1] Nalika tanggal 17 September diananaké Malam Dana untuk Gugun Gondrong, ing Resto Planet Hollywood, Jakarta.[1] Pengumpulan dana amal ing bengi iku nganti tekan meh Rp1 Miliar.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 31 Juli)
  2. gatra.com(dipunundhuh tanggal 31 Juli 2011)