Tari Topèng Malangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jogèd Topèng Malangan iku jogèd asil campuran antarané budaya Jawa Tengahan, Jawa Kulonan lan Jawa Wétanan (Blambangan lan Using) saéngga oyoting obahan jogèd iki ngandhut unsur gabungan dinamis lan musik saka etnik Jawa, Madura lan Bali. Salah siji kaunikané ya iku ing modhèl piranti musik sing dinggo kaya ta rebab (siter Jawa) suling Madura (sing mèemper karo trompet Ponorogo) lan karawitan modhèl Blambangan.[1]


Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. http://www.jatim.go.id, Telecenter Daragati

Pranala njaba[besut | besut sumber]