Tanjidhor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Orkès tanjidhor

Tanjidor (kala-kala mèk diarani tanji) ya iku kesenian Betawi sing wujudé orkès. Kesenian iki wis dilekasi abad 19 sing diprakarsani Augustijn Michiels utawa sing kondhang karan Mayor Jantje nèk tlatah Citrap utawa Citeureup.[1] Piranti tembang sing dinggo lumrahé padha kaya ta orkès barisan. Kesenian Tanjidor uga ana nèk Kalimantan Kulon, déné nèk Kalimantan Kidul wis pundhes.

Étimologi[besut | besut sumber]

Tembung tanjidhor iku jengen paguyuban tilasan nèk musik tangsi (asrama militèr Jepang) sing dimainaké wong-wong Betawi sing pakaryané ora main musik. Dhèwèké main musik kanggo legané ati lan panglipur uga kesenengan thok.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Mayor Jantje dan Tanjidor, Kompas.com, diakses tanggal 19 Januari 2011.