Menyang kontèn

Tanduran obat kulawarga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Tuwuhan obat kulawarga (dicekak TOGA) iku tuwuhan asil budidaya omahan kang duwé minangka obat.[1] Taman obat kulawarga sajatiné wujud lemah, kang ana ing pekarangan, kebon utawa tegalan siyang dianggo nandur lan mbudidaya tuwuhan kang duwé kasiat obat kangggo kabutuhan kulawarga bab usada.[1] Asil kebun tuwuhan obat utawa bahan obat lsabanjuré bisa disumrambahaké marang masarakat kang mbutuhaké, mligi obat kang asal saka tetuwuhan.[1] Budidaya tuwuhan obat kanggo kulawarga (TOGA) bisa macu usaha cilik lan menengah ing babagan usada herbal sanadyan mung kanthi individual.[1] Saben kulawarga bisa mbudidaya tuwuhan obat kanthi swatantra, saéngga bakal wujud prinsip kemandhirian usada kulawarga.[1]

Gambar Manéka Jinis Tanaman Obat Tradisional

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Pemanfaatan Tanduran Obat Kulawarga (Toga) untuk Keséhatan Kulawarga Archived 2009-04-08 at the Wayback Machine., library.usu.ac.id. Diakses padha 24 Juli 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]