Tanduran obat kulawarga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tanduran obat kulawarga (dicekak TOGA) iku tanduran asil budidaya omahan sing duwé minangka obat.[1] Taman obat kulawarga sajatiné arupa lemah, sing ana ing pekarangan, kebon utawa tegalan siang dianggo nandur lan mbudidaya tanduran sing duwé kasiat obat kangggo kabutuhan kulawarga bab usada.[1] Asil kebun tanduran obat utawa bahan obat lsabanjuré bisa disumrambahaké marang masarakat sing mbutuhaké, mliginé obat sing asal saka tetanduran.[1] Budidaya tanduran obat kanggo kulawarga (TOGA) bisa macu usaha cilik lan menengah ing babagan usada herbal sanadyan mung kanthi individual.[1] Saben kulawarga bisa mbudidaya tanduran obat kanthi swatantra, saéngga bakal wujud prinsip kemandhirian pengobatan kulawarga.[1]

Gambar Manéka Jinis Tanaman Obat Tradisional

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Pemanfaatan Tanduran Obat Kulawarga (Toga) untuk Keséhatan Kulawarga, library.usu.ac.id. Diakses padha 24 Juli 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]