Taman Nasional Shiretoko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Shiretoko
Shiretoko National Park.jpg
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Jepang Edit this on Wikidata
Paugeran ix,x
Rujukan 1193
Koordhinat 44°09′43″N 145°14′08″E / 44.16194°N 145.23556°E / 44.16194; 145.23556
Prasasti 2005 (Sèsi ke-29)
Situs jaringan www.env.go.jp/park/shiretoko/
Taman Nasional Shiretoko is located in Jepang
Taman Nasional Shiretoko
Pernahé Taman Nasional Shiretoko

Taman Nasional Shiretoko (知床国立公園 Shiretoko Kokuritsu Kōen?), punika salah satunggaling taman nasional ing Ujung Shiretoko ujung timur laut Pulo Hokkaido, Jepang. Tembung "Shiretoko" asalipun saking Basa Ainu, sir etok ingkang ateges akir saking bumi.

Taman nasional punika kalebet salah satunggal papan ingkang paling terpencil ing Jepang. Kathahipun papan ing Semanjung Shiretoko namung saged dipunrambah kanthi mlampah utawi ngginakaken prahu. Taman nasional punika kawéntar kanthi habitat beruang coklat. Saking mriku saged ningali sesawangan Pulo Kunashiri ingkang dipun-sengeketa déning Jepang lan Rusia. Taman Nasional Shiretoko punika kagungan sumber toya panas lan grojogan ingkang dipunwastani Air Terjun Kamuiwakka (カムイワッカの滝 Kamuiwakka-no-taki?). Kamui wakka ateges "toya para déwa" ing basa Ainu.