Taman Nasional Shiretoko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Shiretoko
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Shiretoko National Park.jpg
Jinis Alam
Wewaton ix,x
Rujukan 1193
Tlatah UNESCO Asia Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti 2005 (Sési ke-29)

Taman Nasional Shiretoko (知床国立公園 Shiretoko Kokuritsu Kōen?), punika salah satunggaling taman nasional ing Ujung Shiretoko ujung timur laut Pulo Hokkaido, Jepang. Tembung "Shiretoko" asalipun saking Basa Ainu, sir etok ingkang ateges akhir saking bumi.

Taman nasional punika kalebet salah satunggal papan ingkang paling terpencil ing Jepang. Kathahipun papan ing Semanjung Shiretoko namung saged dipunrambah kanthi mlampah utawi ngginakaken prahu. Taman nasional punika kawéntar kanthi habitat beruang coklat. Saking mriku saged ningali pemandangan Pulo Kunashiri ingkang dipun-sengeketa dèning Jepang lan Rusia. Taman Nasional Shiretoko punika kagungan sumber toya panas lan grojogan ingkang dipunwastani Air Terjun Kamuiwakka (カムイワッカの滝 Kamuiwakka-no-taki?). Kamui wakka ateges "toya para dewa" ing basa Ainu.