Taman Nasional Shiretoko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sana Warisan Donya UNESCO
Shiretoko
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Shiretoko National Park.jpg
JinisAlam
Wewatonix,x
Rujukan1193
Tlatah UNESCOAsia Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti2005 (Sési ke-29)

Taman Nasional Shiretoko (知床国立公園 Shiretoko Kokuritsu Kōen?), punika salah satunggaling taman nasional ing Ujung Shiretoko ujung timur laut Pulo Hokkaido, Jepang. Tembung "Shiretoko" asalipun saking Basa Ainu, sir etok ingkang ateges akir saking bumi.

Taman nasional punika kalebet salah satunggal papan ingkang paling terpencil ing Jepang. Kathahipun papan ing Semanjung Shiretoko namung saged dipunrambah kanthi mlampah utawi ngginakaken prahu. Taman nasional punika kawéntar kanthi habitat beruang coklat. Saking mriku saged ningali sesawangan Pulo Kunashiri ingkang dipun-sengeketa déning Jepang lan Rusia. Taman Nasional Shiretoko punika gadhah sumber toya panas lan grojogan ingkang dipunwastani Air Terjun Kamuiwakka (カムイワッカの滝 Kamuiwakka-no-taki?). Kamui wakka ateges "toya para déwa" ing basa Ainu.