Taman Nasional Grand Canyon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

36°17′21″N 112°37′24″W / 36.289038°N 112.623321°W / 36.289038; -112.623321

Taman Nasional Grand Canyon
Grand Canyon National Park
Grand Canyon National Park, North Rim in Arizona.jpg
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Amérika Sarékat Edit this on Wikidata
Laladan 493,270 ha (5.3095×1010 sq ft)
Paugeran vii, viii, ix, x[1]
Rujukan 75
Koordhinat 36°03′19″N 112°07′19″W / 36.0553°N 112.122°W / 36.0553; -112.122
Prasasti 1979 (Sèsi ke-3)
Situs jaringan www.nps.gov/grca/index.htm

Taman Nasional Grand Canyon iku sawijining Taman Nasional sing dumunung ing sisih lor Arizona, Amérika Sarékat, Taman Nasional iki minangka Taman Nasional pisanan ing Amérika Sarékat.

Taman Nasional iki diresmèkaké ing tanggal 26 Fèbruari 1919 déning Présidhèn Amérika Sarékat angka 26, ya iku Theodore Roosevelt sing ngukuhaké lan ngresmèkaké malahan panjenengané sing ngersakaké Grand Canyon dadi milik bangsa lan ngreksa kaéndahané, saénga ngéndhani diduwèni pribadi saka papan iki lan wusanané ngukuhaké sminangka Taman Nasional.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • http://whc.unesco.org/en/list/75.