Taman Nasional Grand Canyon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

36°17′21″N 112°37′24″W / 36.289038°N 112.623321°W / 36.289038; -112.623321

Sana Warisan Donya UNESCO
Taman Nasional Grand Canyon
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Grand Canyon National Park, North Rim in Arizona.jpg
JinisAlam
Wewatonvii, viii, ix, x
Rujukan75
Tlatah UNESCOÉropah lan Amérika Lor
Sujarah prasasti
Prasasti1979 (Sési ke-3)

Taman Nasional Grand Canyon iku sawijining Taman Nasional sing dumunung ing sisih lor Arizona, Amérikah Sarékat, Taman Nasional iki minangka Taman Nasional pisanan ing Amérikah Sarékat.

Taman Nasional iki diresmèkaké ing tanggal 26 Fèbruari 1919 déning Présidhèn Amérikah Sarékat angka 26, ya iku Theodore Roosevelt sing ngukuhaké lan ngresmèkaké malahan panjenengané sing ngersakaké Grand Canyon dadi milik bangsa lan ngreksa kaéndahané, saénga ngéndhani diduwèni pribadi saka papan iki lan wusanané ngukuhaké sminangka Taman Nasional.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]