Tahu bakso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tahu Bakso

Tahu Bakso ya iku salah sawijining panganan kang dadi khas tlatah Ungaran[1]. Sanajan akèh bakul ana ing Ungaran nanging durung cetha asal panganan iki saka ngendi[1]. Ana sing ngomong yèn tahu bakso iki digawa wong Tionghoa[2]. Nyamikan iki bisa dipangan karo lombok rawit utawa saos bisa uga dianggo lawuh. Tahu bakso ana rong jinis ya iku tahu bakso gorèng lan duduh[2]. Tahu bakso racaké kothak nanging uga ana sing wajik[2]. Bahan dhasar tahu bakso ya iku tahu kang di isi karo adonan bakso[1].

Cara nggawé[besut | besut sumber]

Bahan sing dicepakaké:

  • Daging giling 200 gram
  • Tahu pong (sing kopong jeroné) 20 wiji
  • Endhog 2
  • Glepung pathi 100 gram
  • Bawang 3
  • Brambang 3
  • Uyah 1 sendhok tèh
  • Mrica 1/2 sendhok tèh
  • Miri 2
  • Gula 1/2 sendhok tèh

Cara ngolah:

  1. Uleg bawang, brambang, miri, mrica, gula lan uyah nganti alus
  2. Campur bumbu alus menyang daging giling
  3. Tambahi endhog lan glepung lan diudhak nganti kalis
  4. Lebokaké adhonan ing jero tahu
  5. Tahu bisa di dang utawa langsung digorèng ing lenga.
  6. Tahu bakso wis mateng lan bisa dipangan

Cathetan suku[besut | besut sumber]