Tahu bakso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tahu Bakso

Tahu Bakso ya iku salah sawijining panganan kang dadi khas tlatah Ungaran[1]. Sanajan akèh ana ing Ungaran nanging durung jelas asal panganan iki saka ngendi[1]. Ana sing ngomong yèn tahu bakso iki digawa wong Tionghoa[2]. Camilan iki bisa digawé cemilan dipangan karo lombok rawit utawa saus bisa uga digawé lawuh. Tahu bakso ana rong macem ya iku tahu bakso goreng lan duduh[2]. Tahu bakso racaké kotak nanging uga ana sing wajik[2]. Bahan dhasar tahu bakso ya iku tahu kang di isi karo adonan bakso[1].

Cara Nggawe Tahu Bakso[besut | besut sumber]

Campur daging ayam, urang, bawang, sagu tani, putih endhog, uyah, lan ès batu.

Cathetan suku[besut | besut sumber]